ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου "A LOS AMIGOS"

0

Ο πολιτιστικός σύλλογος TANGOCULTURAL, ένας από τους μακροβιότερους και πιο δραστήριους συλλόγους τάνγκο στην Ελλάδα με συνεχές πολιτιστικό έργο από το 2002 και με μια ενεργή χορευτική κοινότητα στην πόλη του Ρεθύμνου, διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου με την επωνυμία A LOS AMIGOS. Από την 1η Σεπτεμβρίου και για 5 ημέρες, η πόλη του Ρεθύμνου γίνεται παγκόσμιο χορευτικό επίκεντρο, φιλοξενώντας σημαντικούς καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας και πλήθος κόσμου, από 30 χώρες, που επισκέπτεται το νησί για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα και αποτελεί μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο τάνγκο και στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και λαών. Απευθύνεται σε χορευτές τάνγκο ή λάτρεις της τάνγκο μουσικής, εντός Κρήτης και εκτός, σε επισκέπτες που σχετίζονται με την παγκόσμια τάνγκο κοινότητα αλλά και σε νέο κόσμο που θέλει να γνωρίσει το τάνγκο, στα πιο υποβλητικά και όμορφα μέρη της παλιάς & νέας πόλης του Ρεθύμνου, οι οποίοι συνδυάζουν την αγάπη τους για το τάνγκο με την επίσκεψη και τον τουρισμό στο νησί μας.

Συντελεστες

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μαθήματα τάνγκο από αναγνωρισμένα ζευγάρια χορευτών, συνεργασίες με πλήθος καλλιτεχνών (μουσικών, χορευτών, φωτογράφων), με άλλες ομάδες και συλλόγους της Κρήτης, live μουσική, χορευτικά show, απογευματινές και βραδινές χορευτικές εκδηλώσεις, προβολή ντοκιμαντέρ κ.α. Έχοντας ως στόχο να τονίσουμε την πολυπολιτισμικότητα του τάνγκο και την ανάδειξη του στοιχείου αυτού στην ίδια την πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και την προβολή του τοπικού στοιχείου καλούμε καλλιτέχνες πρώτης γραμμής από πολλές και διαφορετικές χώρες. Φέτος το φεστιβάλ μας φιλοξενεί 8 ζευγάρια καλλιτεχνών από την Αργεντινή, Ινδία/Ρουμανία, Τουρκία/Εστονία και φυσικά Ελλάδα. Η πολυπολιτισμικότητα αυτή διαφαίνεται και στη σύνθεση των συμμετεχόντων του φεστιβάλ, που φέτος ξεπερνούν τις 30 χώρες.

ΈΝΑΡΞΗ

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου με τη μουσικοχορευτική παράσταση La vida en Tango” (“Η ζωή με το Τάνγκο”)  στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί Ορέστης Κουσαθανάς (πιάνο) και Κωνσταντίνος Ψαρουδάκης (φλάουτο) ενώ χορευτικά τάνγκο show θα παρακολουθήσουμε από τα διάσημα ζευγάρια χορευτών Mariano Chicho Frumboli & Juana Sepulveda, Fernando Sanchez & Ariadna Naveira από την Αργεντινή, Λουκά Μπαλόκα & Γεωργία Προίσκου από την Αθήνα και Winston Veerender & Silvia Bivolaru (Ινδία/Ρουμανία).

Χώροι Εκδηλώσεων

Η γραμματεία του φεστιβάλ θα βρίσκεται στο Σπίτι του Πολιτισμού (Εμμ. Βερνάδου 12), όπου θα πραγματοποιηθούν και τα μαθήματα από τα προσκεκλημένα ζευγάρια χορευτών, καθώς και στο Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών (Εθν. Αντιστάσεος 82). Η εναρκτήρια μουσικοχορευτική παράσταση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, ενώ οι χορευτικές εκδηλώσεις (milongas) θα πραγματοποιηθούν οι μεν απογευματινές στο Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών (Εθν. Αντιστάσεος 82), οι δε βραδινές στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη (Ηγ. Γαβριήλ 118).

Περισσότερες πληροφορίες

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στα μαθήματα ή την κράτηση των εισιτηρίων σας  στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:  www.a-los-amigos.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ A LOS AMIGOS 2022

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

‡           21:00                       Μουσικόχορευτική παράσταση La vida en Tango με ζωντανή μουσική από τους Ορέστη Κουσαθανά (πιάνο) και Κωνσταντίνο Ψαρουδάκη (φλάουτο) και χορευτικά show από τα ζευγάρια Mariano Chicho Frumboli & Juana Sepulveda, Fernando Sanchez & Ariadna Naveira από την Αργεντινή, Λουκά Μπαλόκα & Γεωργία Προίσκου από την Αθήνα και Winston Veerender & Silvia Bivolaru (Ινδία/Ρουμανία).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

              

#        13.00                         Εγγραφές συμμετεχόντων

#           14.00-20.45           Σεμινάρια και workshops από τους δασκάλους του φεστιβάλ

+          18.00-21.00           Απογευματινή Milonga με την TDJ Κατερίνα Χατζιδάκη (Αθήνα)

*            22:00                       Milonga με την TDJ Τόνια Παπαδάκη (Χανιά) και χορευτικά show από τους Λουκά Μπαλόκα-Γεωργία Προίσκου (Αθήνα), Χρήστο Γλώσση-Μάγδα Βουκελάτου (Θεσσαλονίκη), Γιώργο Νίκου-Κατερίνα Χατζηπαντελή (Ιωάννινα)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

#          11.00-21.15            Σεμινάρια και workshops από τους δασκάλους του φεστιβάλ

+         18.00-21.00            Απογευματινή Milonga με τον TDJ Ciccio Aiello

*        22:00                         Milonga με τον TDJ Νικήτα Μιχελάκη (Χανιά) και χορευτικά show από τους Mariano Chicho Frumboli-Juana Sepulveda (Αργεντινή), Somer Surgit-Jessica Ssterbakova (Τουρκία/Εστονία)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

#           11.00-21.15           Σεμινάρια και workshops από τους δασκάλους του φεστιβάλ

+         18.00-21.00            Απογευματινή Milonga με τον TDJ Ciccio Aiello

*            22:00                       Milonga με την TDJ Γεωργία Προίσκου (Αθήνα) και χορευτικά show από τους Fernando Sanchez-Ariadna Naveira (Αργεντινή), Jonathan Agüero-Eugenia Deanna (Αργεντινή)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

+          20.00-00.00           Κείσιμο του Φεστιβάλ - Αποχαιρετιστήριο πάρτυ

 

Σύμβολα Τοποθεσιών

# Σπίτι του Πολιτισμού – Εμμ. Βερνάδου 12, Ρέθυμνο

  • Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών – Εθνικής Αντιστάσεος 82, Ρέθυμνο

* Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη - Ηγ. Γαβριήλ 118, Ρέθυμνο

‡ Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου

 

Εκ μέρους του Συλλόγου TangoCultural,

Σοφία Γαλανάκη, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

TangoCultural (Πολιτιστικός Σύλλογος TangoCultural)

Αγ. Λουκά 18, 74100, Ρέθυμνο Κρήτης

[email protected]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ