ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου “Αντάρτικα Λημέρια” του Αντώνη Ι. Πατεράκη στο Σπήλι

0

Μια εκδήλωση που εκφράζει απόλυτα την φιλοσοφία του Τομέα πολιτισμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Σπήλι.

Η εκδήλωση αφορούσε την  παρουσίαση ενός ιστορικού βιβλίου με τίτλο«Αντάρτικα Λημέρια» ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Οπλαρχηγός Σελίνου,περιγράφοντας γεγονότακατά την  περίοδο της Γερμανικής κατοχής,με συγγραφέα τον Αντώνη Σανουδακη Διδάκτωρ του ΑΠΘ και Επίτιμο Καθηγητή Ιστορίας της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Το βιβλίο παρουσίασαν δύο διακεκριμένοι στον χώρο τη Δημοσιογραφίας και της επιστήμης.

Η καταξιωμένη Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Βίκυ Φλέσσα και ο Ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης Καθηγητής  Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Πολιτικής επιστήμης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης Σιβρυτου και Σφακιων π. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλακης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερης,η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Κακογιαννακης, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταρακης,ο Δήμαρχος Σελίνου και Καντάνου Αντώνης Περράκης ,, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ρεθύμνης  Αντιδήμαρχος Γεώργιος Σκορδίλης ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων Τάσος Κουρουπακης,ο Ανδρέας Κουκλινος,ο Γιώργος Κονταξάκης,  ο Κωνσταντίνος Γύπαρης , Ελευθέριος Κοπασης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, από την Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου οι Κώστας Δανδουλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής συσπείρωσης Νίκος Μανουσάκης,ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης,ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αρχιπλοίαρχος Λυμπεράκης,ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του πολεμικού Ναυτικού πλοίαρχος Νικολακακης, ο Αστυνομικός  Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινακης , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ευάγγελος Αλεβυζακης,ο λιμενάρχης Ρεθύμνου Κώστας Καστρινάκης, ο εκπρόσωπος της Σχολής Δοκιμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου Νίκος Τζανακάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αγίου Βασιλείου Αντώνης Τσουρδαλακης, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Ευάγγελος Καπετανάκης, η Αντιδήμαρχος Ελένη Γαραντωνακη,οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι Ευαγγελία Γλαμπεδακη, Αγγελική Πελαντακη, Βασίλης Θεοδωράκης, Γιάννης Νεκτάριος Χαραλαμπακης, οι Επιχειρηματίες Γιάννης Δασκαλαντωνακης, Γιάννης Γενεραλης .

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν  ο πρώην υφυπουργός και Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή,ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταρακης,ο Δήμαρχος Σελίνου και Καντάνου Αντώνης Περράκης, η Κόρη του Οπλαρχηγού Ιωάννα Πατεράκη ενώ διάβασε στίχους ο Γιώργος Σηφάκης (Σιμισακογιωργης) και ερμήνευσε Ριζίτικο ο μουσικός Καλλιτέχνης Μανόλης Κονταρος.

Στην Αντιφωνηση του ο συγγραφέας Αντώνης Σανουδακης ευχαρίστησε τόσο τους Παρουσιαστές του βιβλίου του  αλλά και τους Συνδιοργανωτες τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και τον Δήμο Σελίνου και Καντάνου ,την οικογένεια του Οπλαρχηγού και τον παρουσιαστή της εκδήλωσης.

Τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν οι Δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου, Σελίνου και Καντάνου και η Κόρη του Οπλαρχηγού τόσο στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδακη αλλά και στους παρουσιαστές Βικκυ Φλέσσα και Γιώργο Μαργαρίτη.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου Γιάννης Νεκτάριος Χαραλαμπακης, την ευθύνη της οργάνωσης επιμελήθηκε ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Αγίου Βασιλείου Νίκος Καλλιτσουνακης, την Ηχοληπτικη κάλυψε το «Πολυφωνο» Αφοί Βερδινακη, βιντεοσκόπηση ο Στέλιος Παττακός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ