ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Αντωνίου Σανουδάκη με τίτλο: «Αντώνης Ι. Πατεράκης Οπλαρχηγός Σελίνου- Αντάρτικα Λημέρια»

0

Οι Δήμοι Αγίου Βασιλείου – Ρεθύμνου και Καντάνου- Σελίνου – Χανίων, διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του  βιβλίου του συγγραφέα  Αντωνίου Σανουδάκη με τίτλο: «Αντώνης Ι. Πατεράκης Οπλαρχηγός Σελίνου- Αντάρτικα Λημέρια», την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στην πλατεία Δημαρχείου Σπηλίου στις 20:00.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν  οι :

Βίκυ Φλέσσα δημοσιογράφος – φιλόλογος

-Γεώργιος Μαργαρίτης καθηγητής τμ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.- συγγραφέας

 

Στο βιβλίο "Αντάρτικα Λημέρια" παρουσιάζεται η αγωνιστική δράση του οπλαρχηγού Αντώνη Πατεράκη στην Εθνική Αντίσταση Κρήτης, με την ομάδα του Αρχηγού καπετάν Βασίλη Πατεράκη και των συνεργατών τους στις Σελινιώτικες Μαδάρες.
Με τον ανιδιοτελή αγώνα του στην Αντίσταση, τον προσωπικό του αγώνα και το παράδειγμα της ζωής του, ο Αντώνης Πατεράκης καθίσταται διαχρονικό πρότυπο για τις νέες γενιές.

Το κείμενό του, προσφέρεται στους αναγνώστες, τους ιστορικούς και μελετητές. Ιδιαίτερα ο προφορικός του λόγος, άμεσος και αυθεντικός, με στοιχεία της κρητικής διαλέκτου, συμβάλλει στη σύγχρονη Προφορική Ιστορία.

Το αγωνιστικό, θυσιαστικό παράδειγμά του και των αδελφών του κατατίθεται ως διαχρονική μαρτυρία των ανθρώπων του λαού μας και της χώρας μας, για έναν κόσμο ειρηνικό, μέσα σ' ένα γεωπολιτικό περιβάλλον επικίνδυνο και ρευστό, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απαγγελία μαντινάδας — ρίμας από τον μαντιναδολόγο Γεώργιο Σηφάκη (Σιμισικογιώργης) και την ερμηνεία ριζίτικου τραγουδιού από τον καλλιτέχνη Μανώλη Κονταρό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ