ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eυχαρίστηση , ξεγνοιασιά, ευθυμία, κοινωνικοποίηση

0

Mοναδικές στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και  χαλάρωσης ένιωσαν οι Ρεθυμνιώτες που επισκέφθηκαν το θερινό σινεμά ‘Αστέρια’ τούτες τις μέρες, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της γνωστής Ομάδας ‘Εμείς κι Εμείς’. Και τούτο, χάρις στην καλή διάθεση, το μπρίο και το ταμπεραμέντο  των μελών της δραστήριας ομάδας, που κάνουν τα πάντα για να διασκεδάσει ο συμπολίτης, να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα, να κοινωνικοποιηθεί μετά την απάνθρωπη καραντίνα και να νιώσει πιο άνθρωπος.

Μέσα στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που είχαν δημιουργήσει με το χαμόγελο, την προθυμία, τα πλούσια και  ποιοτικά κεράσματα, τις γλάστρες με τους ευωδιαστούς  βασιλικούς, τα χρώματα και την αύρα του παλαιού Ρεθέμνους, νιώσαμε όλοι όμορφα κι ευχάριστα, ενώ γελάσαμε με την ψυχή μας, από τις αθάνατες κλασσικές ελληνικές ταινίες που απολαύσαμε στη μεγάλη οθόνη, τις οποίες  όσες φορές κι αν τις δούμε είναι σαν να τις βλέπουμε για πρώτη φορά.

Το πιο θετικό  δε απ’ όλα ήταν ότι με τις θαυμάσιες αυτές συναθροίσεις, οι περισσότεροι είδαν άτομα που είχαν πολλά χρόνια να δουν και επί τη ευκαιρία ανανέωναν το ραντεβού τους  κι εκτός των συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Σημαντικό επίσης ήταν ότι πέραν της προβολής του καλού ελληνικού κινηματογράφου προβάλλονταν επιμελημένες ταινίες με τα  ελληνικά αλλά και ρεθυμνιώτικα επίκαιρα, περασμένων δεκαετιών που μας ταξίδευαν στην φτωχή μεν αλλά  ατόφια και γνήσια Ελλάδα, τότε που ο λόγος και το φιλότιμο ήταν συμβόλαιο.

Εύγε στους υπαίτιους των θεάρεστων αυτών εκδηλώσεων του Ιουλίου, που δεν εφείσθησαν κόπου και  χρόνου, προκειμένου να δροσίζουν και  να ομορφαίνουν τα καλοκαίρια μας, να ανεβάζοντας συνάμα το επίπεδο των πολιτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ