ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα Παραδοσιακό Γλέντι που θα μείνει αξέχαστο

0

Κι ήλθε που λέτε καλεσμένη από το Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων, η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, για να χορέψουν στα Χανιά Μικρασιάτικους χορούς σε εκδήλωσή τους αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μόλις το μάθαμε ήλθαμε σε συνεννόηση με τις Προέδρους των δύο Λυκείων και κανονίσαμε να επισκεφθούν επί τη ευκαιρία και το Ρέθυμνο και να οργανώσομε ένα γλέντι στην αίθουσα του δικού μας Λυκείου με την δική μας χορευτική ομάδα και τους ηθοποιούς μας μια και μόλις είχαμε στις 20 του μηνός κάνει με μεγάλη επιτυχία την δική μας εκδήλωση του Κλήδονα με τον τίτλο «Στο Γλυκασμό τση Πίκρας» αφιερωμένη στην καταστροφή αυτή.

Οι κυρίες του Δ.Σ. δέχτηκαν την ιδέα αυτή με ενθουσιασμό και το σμίξιμο των δύο Λυκείων δρομώθηκε.

Φτιάξαμε ένα θαυμάσιο μπουφέ με τα ντολμαδάκια της κ.Χρυσούλας Ι.Τσουπάκη, τα κιαχιά της κ.Τασούλας Δρανδάκη-Μαρινάκη, τα γλυκά της κ.Μάρθας Σηφάκη, τα χορτοπιτάκια και τυροπιτάκια της Ρένας, τα κεφτεδάκια με τα τσιπς της Παγώνας Κοντογιάννη, που συμπλήρωναν οι πίτσες «Τοσκάνα» και πανσέτες στην γάστρα του Λάμπη Νικολουδάκη που έφερε και το κρασί και το ρακί, τα βερύκοκα από τον κήπο της Χρυσής Τσουπάκη κ.α.  

Ξεκινήσαμε με μια περιήγηση στην πόλη με εξαίρετο ξεναγό τον  κ.Νίκο Τσουπάκη.  Εντυπωσίασε η Παλιά μας Πόλη αλλά και η προτομή της Καλλιρρόης Σιγανού-Παρρέν που  συγκίνησε τους ανθρώπους των Λυκείων μια και είναι η ιδρύτρια του πρώτου Λυκείου των Ελληνίδων και όχι μόνον.

Ανταλλάχτηκαν δώρα και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου κ. Μαρία Σπανού καθώς και η κ.Τατιάνα Κουράκη  πρόεδρος του Λυκείου Χανίων ευχαρίστησαν την κ.Φέφη Βαλαρή πρόεδρο του της Ρεθύμνης και με ζεστασιά εξέφρασαν την χαρά τους για την συνεύρεση αυτή.

Είμασταν περίπου 65 πρόσωπα.  27 από Βόλο, 4 από το Δ.Σ. Χανίων και καμμιά 30αριά Ρεθεμνιώτες.

Λύρα έπαιξαν οι Χρήστος και Παναγιώτης Μαρκαντώνης

Χοροί από την υπόλοιπη Ελλάδα χορεύτηκαν με ηχογραφημένη μουσική αλλά το κέφι ήταν κυριολεκτικά τρελό. Μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες οι νέοι αυτοί άνθρωποι με το μεγάλο μεράκι και την βαθειά αγάπη για την Ελληνική παράδοση χόρευαν ασταμάτητα με αστείρευτη ενέργεια και ενθουσιασμό.

Ήλθε και ο Δήμαρχός μας ο κ.Μαρινάκης ο οποίος παρακολούθησε τους χορούς με ενδιαφέρον και απόλαυσε και τις σπιτικές λιχουδιές του μπουφέ.

Τέτοια σμιξίματα είναι πολύτιμα.  Δένουν τους ανθρώπους, δημιουργούν αξέχαστες αναμνήσεις και τονώνουν το συναίσθημα πως είμαστε όλοι Έλληνες κι αδέλφια με πανάρχαια Παράδοση που ζεί ακόμα κι ενθουσιάζει την ψυχή και την καρδιά των νέων , εμπνέοντάς τους και  προσφέροντας τους σιγουριά κι  αυτοπεποίθηση.

Και σε άλλα τέτοια με Υγεία!!

Από το Λύκειο των Ελληνίδων Ρεθύμνης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ