ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται τα εικαστικά εργαστήρια με την Μαρία Τσουκνάκη

0

Τα εικαστικά εργαστήρια με την Μαρία Τσουκνάκη θα συνεχιστούν όλα τα Σάββατα του Μαΐου στην Αυλή των Θαυμάτωναπό τις 11.00 ως τις 12.30.
Απαραίτηση η κράτηση θέσεων στο 6981279611 / 2831302996

Σάββατο  7 Μαίου : Ο Δέλφινος, το δελφίνι της Αμφιτρίτης

Οι μύθοι της αρχαιότητας αποτελούν ένα λαμπρό πεδίο εξερεύνησης και προσφέρουν σπουδαίες δυνατότητες για την ανάπτυξη της φαντασίας και του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών. Μέσα από την αφήγηση το παιδί έρχεται σ’ επαφή με τον προφορικό λόγο, οδηγείται στα μονοπάτια της ελληνικής γλώσσας από τους ήρωες που ζωντανεύουν μέσα από τις λέξεις, αλλά ταυτόχρονα πλάθει τις εικόνες που αυτό θέλει, ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς.
Όλες οι ιστορίες που διηγούνται οι μύθοι είναι βγαλμένες από τη ζωή και συνεχίζουν να μας αφορούν αφού ασχολούνται με πανανθρώπινες αξίες. Οι ήρωες αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές, έρχονται αντιμέτωποι με διλήμματα, αγωνίζονται για το δίκαιο, ξεπερνούν τις δυνάμεις του, νικάνε ή ακόμα και αποτυχαίνουν. Τα μικρά παιδιά μέσα από την αφήγηση αντιλαμβάνονται άριστα όλες αυτές τις αξίες, συμπάσχουν με τον ήρωα και τελικά απολαμβάνουν την ιστορία με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Γιατί οι μύθοι κλείνουν μέσα τους τις ελπίδες και τα όνειρα όλης της ανθρωπότητας και φυσικά των παιδιών.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο η εργασία που πραγματοποιούν στο εικαστικό εργαστήριο που ακολουθεί έρχεται να συμπληρώσει με μοναδικό τρόπο την κατανόηση και την οικειοποίηση του μύθου. Δουλεύονται οι εκφραστικές δεξιότητές τους και η λεπτή κινητικότητα, αφού θα κόψουν, θα κολλήσουν, θα στρίψουν, θα σκίσουν, θα συνθέσουν χαρτιά και άλλα υλικά. Γνωρίζουν νέα υλικά, δοκιμάζουν τις ιδιότητές τους, εργάζονται πάνω στη σύνθεσή τους και ολοκληρώνουν ένα τελείως προσωπικό έργο, αποτύπωμα του μύθου που μόλις άκουσαν.
 

Διάρκεια προγράμματος :
20 λεπτά περίπου το αφηγηματικό μέρος (εξαρτάται από το μύθο)
80 λεπτά περίπου το εικαστικό μέρος (εξαρτάται από την κατασκευή)

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ