ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επισκέπτες από 18 χώρες στο “Golden Age Gym Festival” του Ρεθύμνου, παράταση εγγραφών έως τις 30 Ιουνίου

0

Το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να αγκαλιάσει τη διεθνή κοινότητα της Γυμναστικής στο 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ “Golden Age Gym Festival”, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 8 Οκτωβρίου 2021, αποτελώντας την καλύτερη απόδειξη ότι η δίψα για άθληση και ζωή είναι ισχυρότερη από οποιοδήποτε εμπόδιο.

Οι ετοιμασίες για τη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της Γυμναστικής για Όλους προχωρούν κανονικά, με δεδομένη την επιθυμία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας να διοργανώσει το “Golden Age Gym Festival” με απόλυτη επιτυχία, όπως επιβεβαιώθηκε και από την σχετική απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και έχοντας την αμέριστη στήριξη της European Gymnastics σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης ενισχύθηκε με την ένταξη του Γενικού Γραμματέα της Ε.Γ.Ο. και νέου Προέδρου της Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους, Κώστα Πανταζή.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνδυάζει αθλητικές και τουριστικές δραστηριότητες για συμμετέχοντες άνω των 50 ετών, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές της Κρήτης και παρατείνοντας την τουριστική περίοδο.

Την παρουσία τους στο Ρέθυμνο έχουν ήδη επιβεβαιώσει περίπου 500 αθλούμενοι από 18 διαφορετικές χώρες, ακόμα και από μακρινούς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ και το Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, τα μεγέθη αυτά αναμένεται να αυξηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες:

Η περίοδος εγγραφών παρατάθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2021, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι και φορείς από την Ελλάδα να έχουν τον χρόνο να οργανώσουν τις ομάδες τους και να δηλώσουν συμμετοχή, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αποστολές της τελευταίας στιγμής από ακόμα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και θα τηρούνται πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τη νόσο Covid-19, προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες να ζήσουν με απόλυτη ασφάλεια μία ξεχωριστή εμπειρία γυμναστικής και αναψυχής.

Tο “Golden Age Gym Festival” αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που διεξάγεται με την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (European Gymnastics) και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, στέλνοντας το μήνυμα της διά βίου άθλησης και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη, τα οποία συνδέονται με την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί από την Ε.Γ.Ο., με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ