ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«The Garage»: Σεμινάριο Εισαγωγής στο Devised Theater

0

Το The Garage με χαρά καλωσορίζει και πάλι την Κωνσταντίνα Γιασεμίδου σε ένα σεμινάριο- master class με θεματική:

Εισαγωγή στο Devised Theater

(Θέατρο της επινόησης)

Αυτοσχεδιασμός και Σύνθεση

Η διαδικασία της επινόησης σχετίζεται με την εμπειρία για την κατανόηση του εαυτού μας, του πολιτισμού μας και του κόσμου που ζούμε. Οι συμμετέχοντες βρίσκουν το νόημα του εαυτού τους μέσα στη δική τους πολιτιστική και κοινωνική συγκυρία, τη διερεύνηση, της έρευνας, του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού.

Πηγή έμπνευσης; Προσωπικά βιώματα, πολιτικά και κοινωνικά θέματα της επικαιρότητας, μύθοι και ιστορικά γεγονότα, ποιήματα ή έργα ελεύθερα διασκευασμένα, η Βίβλος, τα δελτία καιρού, ακόμη και ο τσελεμεντές. η γκάμα είναι απεριόριστη. Το devised theatre (θέατρο της επινόησης) όπως και το συγγενές physical theatre (σωματικό θέατρο) συνδέθηκαν με την πρωτοπορία και καθιερώθηκαν τη δεκαετία του ’90.

‘Όμως, έχουμε τόσα πολλά να πούμε και πολλές φορές δεν βρίσκουμε τον τρόπο. Εδώ ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί μία βασική τεχνική διερεύνησης των εκφραστικών μας μέσων. Ενεργοποιώντας σώμα, συναίσθημα, νου και φαντασία μέσα από μεικτές τεχνικές, ερευνώντας τον χώρο, τον χρόνο, τα επίπεδα, επεκτείνουμε τα όρια των δυνατοτήτων μας. Μέσα από ελεύθερους και οδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το δημιουργικό μας υλικό ώστε να συνθέτουμε με διαφορετικούς τρόπους άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγαλύτερες ιστορίες, προσωπικές ή ομαδικές, σόλο, ντουέτα, σύνολα.

Μέσα από δομημένα μαθήματα, κάθε φορά οι συναντήσεις θα ολοκληρώνονται με μια σύνθεση. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, performers, σκηνοθέτες, χορογράφους, θεατρολόγους,εικαστικούς, μουσικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Το εργαστήρι συντονίζει η Κωνσταντίνα Γιασεμίδου [nomades artcore]

Η προεγγραφή με προκαταβολή συμμετοχής είναι υποχρεωτική αφού οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Εγγραφές 10-25/01

Τηλ.πληροφοριών: 6932492752

Έναρξη: Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και κάθε Δευτέρα 19.15-21.45

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ