ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σαββατοκύριακο με μηνύματα ζωής, στην «Παιχνιδοχώρα – Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη»

0

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στην Παιχνιδόχωρα και το εργαστήρι του Άι Βασίλη, στο Ρέθυμνο, ήταν μία ημέρα διαφορετική. Πολλές ήταν για μία ακόμη φορά οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην πλατεία Μικρασιατών, στο σπίτι του Πολιτισμού και σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης, μα αυτή τη φορά είχαν μία δόση μαγείας παραπάνω.

Ακόμη κι όταν το σκηνικό του καιρού άλλαξε, με βροχή και χαμηλή θερμοκρασία, το σύνολο των δράσεων και των μουσικών εκδηλώσεων μεταφέρθηκαν μέσα στο σπίτι του Πολιτισμού, ώστε όλοι όσοι ήθελαν να περάσουν το χρόνο τους στην Παιχνιδοχώρα, να μπορέσουν να διασκεδάσουν χωρίς το φόβο της κακοκαιρίας. Εκεί, όλοι μαζί, μουσικοί, καλλιτέχνες, ξωτικά, μικροί και μεγάλοι, παρασύρθηκαν σε διαφορετικούς ρυθμούς μα πάνω απ’ όλα στη μαγεία της Παιχνιδοχώρας από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Όσο οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν, οι μεγαλύτεροι επισκέπτες απόλαυσαν τις βόλτες τους στην εμπορική αγορά, με τις λιχουδιές και τα δώρα όσο οι μικρότεροι είχαν την ευκαιρία από το πρωί να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική. Στο σπίτι του Πολιτισμού, στήθηκαν καβαλέτα για τους μικρούς ζωγράφους, ώστε το κάθε παιδί να εκφραστεί μέσα από χρώματα και ζωγραφιές. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω  και  ΨωνίΖω  στο Ρέθυμνο 2019-2020 και το Αερόστατο, που ήταν οι διοργανωτές αυτής της δράσης, δεν σταμάτησαν εκεί. Οι ζωγραφιές των παιδιών μετά την ολοκλήρωση τους θα διακοσμήσουν τοίχους σε παιδιατρικές κλινικές της χώρας μας, δίνοντας φως και ελπίδα στα παιδιά που νοσηλεύονται. Την ίδια στιγμή, οι μικροί ζωγράφοι είχαν τη δυνατότητα να στείλουν γράμματα με ευχές σε όλα εκείνα τα παιδιά που περνούν τις ημέρες τους σε κάποια κλινική, μοιράζοντας με τον τρόπο αυτό, την ανιδιοτελή αγάπη που μόνο εκείνα ξέρουν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δράσεις στο σπίτι του Πολιτισμού συνεχίστηκαν με τα ξωτικά να βοηθούν τα παιδιά να τυλίξουν δώρα, να γράψουν ευχές και γράμματα στον Άγιο Βασίλη, να κάνουν κατασκευές με πηλό και φυσικά face painting. Ο Άγιος Βασίλης ήταν για ακόμη μία ημέρα στο ξύλινο σπιτάκι του, για να βγάλει φωτογραφίες με κάθε μικρό ή μεγάλο θαυμαστή του, ενώ ο πρώτος όροφος στο σπίτι του Πολιτισμού, πλημμύρισε με παραμύθια και μαθήματα οδικής συμπεριφοράς από τους τροχονόμους της πόλης.

 Το απόγευμα του Σαββάτου συνεχίστηκε με ακόμα περισσότερα μηνύματα και αφού η θεατρική παράσταση «Γλυκά φωνήεντα με τηγανιτές πατάτες», παρουσίασε στα παιδιά, την ιστορία δύο αταίριαστων φίλων, οι οποίοι ταξίδεψαν μαζί στον κόσμο της αγάπης. Οι μικροί θεατές μέσω της διαδραστικής και βιωματικής παράστασης, μπόρεσαν να συμμετέχουν και τελικά να μάθουν για την διαφορετικότητα, το σεβασμό και τη δύναμη της αγάπης.

Το μουσικό πρόγραμμα, άνοιξαν οι Alternative, μία μπάντα που δημιουργήθηκε από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, οι οποίοι σκόρπισαν μουσική και θετική διάθεση σε κάθε άκρη της πλατείας Μικρασιατών, παρασύροντας όλους τους επισκέπτες στο ρυθμό τους.

Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκαν οι Hot Club de Grèce, το πρώτο jazz κουιντέτο που εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή της Αθήνας, παρουσιάζοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα, μαγεύοντας τους θεατές. Ο Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), ο Αντώνης Αραφάνης (κιθάρα), ο Γιώργος Ρούλος (μπάσο), η Τέρρι Βακιρτζόγλου (φωνή) και η Μαρία Μανουσάκη (βιολί) ερμήνευσαν όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγουδια της παλιάς Αθήνας, μέσα από τον ανάλαφρο ρυθμό της Gypsy, με δεξιοτεχνία και έντονο ταπεραμέντο.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκαν οι δράσεις στο σπίτι του Πολιτισμού, όπου κυρίως τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να μάθουν παίζοντας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Ένας μεγάλος τροχός της τύχης, μεταφέρθηκε και αυτός στο Εργαστήρι του Άι Βασίλη για να μοιράσει δώρα σε όλους. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης-ΕορτάΖω  και  ΨωνίΖω  στο Ρέθυμνο 2019-2020 και το Αερόστατο, μαζί με τον τροχό της τύχης, κέρασαν  μαλλί της γριάς, ενώ τα παιδιά μπόρεσαν να βγάλουν φωτογραφίες με το σκανταλιάρικο Μίνιον.

Όλο το Σαββατοκύριακο, πολλά παιδιά συμμετείχαν στην δράση ανταλλαγής παιχνιδιών και βιβλίων, μέσω της οποίας μπορούν να πάρουν καινούρια από τους βοηθούς του Άι Βασίλη και να δωρίσουν τα δικά τους σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Η σημαντική αυτή δράση συνεχίζεται για όλες τις μέρες της Παιχνιδοχώρας σε μία προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά τις έννοιες της ανταλλαγής, της ανακύκλωσης αλλά και της προσφοράς.

Το απόγευμα της Κυριακής, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μία χορευτική παράσταση από τη Σχολή χορού Χοροκίνηση της Βάσιας Σακελλαρίου, όμως δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες έξω από το σπίτι του Πολιτισμού, να πραγματοποιηθούν.

Με θετική διάθεση και την ευχή ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχος στη συνέχεια, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες της Παιχνιδοχώρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

12:30-14:30    Στην αγκαλιά του Αϊ Βασίλη!  - Μουσείο Λότζια (καιρός να επισκεφτούμε τον αγαπημένο Άγιο, να δώσουμε το γράμμα μας και να παίξουμε με τον Ρούντολφ)

18:30   Santa RECEVIN - Η Ομάδα Rethymno RECEVIN γιορτάζει με τον δικό της ξεχωριστό παρέα με τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρητικού κρασιού. Μαζί, ο Αχιλλέας Παπακώστας με την τρομπέτα του σε κλασσικές τζαζ χριστουγεννιάτικες μελωδίες. 

 20:30  Ρεσιτάλ Πιάνου με την Κωνσταντίνα Βιδαλάκη - Ωδείο-Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης, με ελεύθερη είσοδο

 

Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Συνδιοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης -  ΕορτάΖω  και  ΨωνίΖω  στο Ρέθυμνο 2019-2020

Μέγας Χορηγός: ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕΒΕ

Υποστηρικτές: Τροχαία Ρεθύμνης, Talos Road Tours, Σώμα Προσκόπων Ρεθύμνης, Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, Παραδοσιακός Σύλλογος Ερωφίλη, Σχολή Χορού Ιωάννας Δρυγιαννάκη, Γυμναστήριο OLYMPIC, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Αρκάδι, Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Τεχνών ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Χοροκρήτες, Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου (ΛΕΡ), Ποδηλατικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Σχολή Χορού Χοροκίνηση, Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού ΟΚΑ Πρέβελη-Τμήμα Πατινιών, Μαζορέτες Dolphin Breaths, Ερυθρός Σταυρός, ΡΕΘελοντώ, Γενική Προμηθευτική ΑΕ (Χαράλαμπος Ορφανουδάκης), Hotel Bracos, Αερόσταστο

Συμμετέχουν: Chimney Cakes Rolling Bakery, Ζαχαρένια Αγριμάκη-Αγροκτήματα Αγριμάκη, Μέλι-Γάλα, Home-Seaside Rethymno, Karma&Farma-Nayias Cookies, Νεκτάριος Νικολακάκης (Πατατουλάκης), Το Χαμόγελο του Παιδιού, Minoan Production-Γιώργος Σηφακάκης (Φωτογραφίες με τον Αϊ Βασίλη)

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Sfera 98.7, Politica 89.8, Derti 107.7, Athletic Radio 104.2, Δρόμος 105,4, Δίκτυο 91.5, Ήχος fm 94.2, Team fm 102, Astro fm 9.64, Studio Ρέθυμνο 9.80, Ράδιο Μεγαλόνησος 89.8, Ερωτόκριτος 87.9, Style 100, Creta24.gr, Flashnews.gr, Rethemnosnews.gr, Politica.gr, Cretedoc.gr, Endospolis.gr, Ccretapost.gr, Coupaki.gr, Aera.gr, Ρέθεμνος, Κρητικη Επιθεώρηση, Αντίλαλος, Ρεθεμνιώτικα Νέα.

Τηλεοπτικός Χορηγός: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA

Facebook: https HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/":// HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/"www HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/". HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/"facebook HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/". HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/"com HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/"/ HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/"paixnidoxwra HYPERLINK "https://www.facebook.com/paixnidoxwra/"/

Instagram: https://www.instagram.com/paixnidoxora/

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ