ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε

0

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Τέχνης, Νίκο Σκεπετζή, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζει στο Ρέθυμνο 14 και 15 Οκτωβρίου, το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, της οδού Φρυνίχου. Παράλληλα περιοδεύει σε επιλεγμένες πόλεις, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης με το κοινό εκτός Αθηνών.

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. Η κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδερφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέγερση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο

Μετάφραση: Αχχιλέας Καμάρας

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Μουσικοί - Στίχοι τραγουδιών: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου

Μουσικό περιβάλλον: Βάιος Πράπας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τζένη Κόλλια

Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

Τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα, βασισμένα σε λαϊκές ιταλικές μελωδίες, επεξεργάστηκαν από κοινού ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Βάιος Πράπας.

 

Παίζουν:

Βασιλική Δέλιου (Μια γυναίκα μόνη)

Γιάννα Μαλακατέ (Η μαμά – φρικιό)

Ράνια Παπαδάκου (Έχουμε όλες την ίδια ιστορία)

 

Ωδείο Ρεθύμνου 14,15 Οκτωβρίου, ώρα 9.15 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 12€

Διάρκεια παράστασης 100’

Υπεύθυνη Περιοδείας- Επικοινωνίας : Φ. ΚΟΡΟΜΠΕΛΗ  6931181093

Ευχαριστώ από καρδιάς και εκτιμώ όλους τους συντελεστές της παράστασης, το Θέατρο Τέχνης και ιδιαίτερα τον Κωστή Καπελώνη που ήρθαν στο Ρέθυμνο, εμπλουτίζοντας έτσι το φεστιβάλ καθιστώντας αυτό,  σπουδαιότερο και ποιοτικότερο για τα πολιτιστικά δρώμενα αυτού του τόπου.

Η επιμελήτρια του Φεστιβάλ:  Χρυσούλα Σκεπετζή

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ