ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

No1 η Ελλάδα στις πωλήσεις της TUI – Εξαντλούνται τα πακέτα

0

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, η TUI, η οποία διακινεί εκατομμύρια τουριστών από Γερμανία, Βρετανία, Αυστρία, Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δηλώνει ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, ανέφερε ότι κατά το πρώτο καλοκαίρι μετά την πανδημία η TUI καταγράφει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα και σε ορισμένα resorts οι κλίνες έχουν ήδη εξαντληθεί.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από συνολικά 49 ξενοδοχεία TUI με τα εμπορικά σήματα TUI Kids Club, TUI Blue, TUI Magic Life, Robinson, TUI Suneo και Atlantica, εκτός φυσικά από συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.

Νέες προσθήκες στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο TUI Suneo Althea Village 4 αστέρων στην Κρήτη κοντά στα Χανιά και το TUI Suneo Niriides Beach Hotel στην Κω, νότια της πόλης.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για την TUIfly, με 144 πτήσεις την εβδομάδα. Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει να αυξάνει την προσφορά του για την Ελλάδα ακόμη και εκτός της υψηλής καλοκαιρινής περιόδου και από άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Είναι ενδεικτικό ότι η TUI Suisse, εν όψει της αυξημένης ζήτησης το φθινόπωρο για την Ελλάδα, εξασφάλισε επιπλέον χωρητικότητες στην Ελλάδα για πτήσεις το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου για τους δημοφιλέστερους προορισμούς του ομίλου, όπως η Κως και η Κρήτη.

Ακόμα περισσότερο, η TUI UK από το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε τις πρώτες ανακοινώσεις πριν από λίγες ημέρες για τη σεζόν του… 2024, ανακοινώνοντας ότι προσθέτει επιπλέον 250.000 θέσεις από βρετανικά αεροδρόμια σε ελληνικούς προορισμούς στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της επόμενης καλοκαιρινής σεζόν, σε έναν χρόνο από τώρα.

Ο Ebel, σε δηλώσεις του στη μεγάλη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag, προβλέπει ότι αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξουν ελάχιστες προσφορές στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής και εκτιμά ότι η εποχή των φθηνών πτήσεων έχει τελειώσει. Σημειώνει δε ότι στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, οι οποίες αναμένεται να είναι πολλές, οι τιμές θα είναι υψηλότερες. Σε γενικές γραμμές, όπως είπε, σε περιόδους πληθωρισμού οι άνθρωποι ορίζουν έναν προϋπολογισμό διακοπών που δεν επιθυμούν να ξεπεράσουν και κατά μέσο όρο δαπανούν 1.200 ευρώ ανά άτομο.

Ποιους προορισμούς προτιμούν οι πελάτες της TUI
Για τους Γερμανούς κορυφαίοι προορισμοί είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κως και η Ρόδος. Επιπλέον, όπως διαπιστώνει ο όμιλος, η ζήτηση είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για προορισμούς όπως η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος, η Σαντορίνη, αλλά και η ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος.

Η μεγάλη διάθεση για ταξίδια επιβεβαιώνεται και από την TUI Αυστρίας, με τον διευθυντή της, Gottfried Math, να προειδοποιεί ότι σε ορισμένους προορισμούς της Μεσογείου τα πακέτα σύντομα δεν θα είναι διαθέσιμα. Η Ελλάδα είναι αναμφισβήτητος αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Τουρκία.

Τον δεύτερο πιο περιζήτητο προορισμό διακοπών των πελατών της TUI Βελγίου αποτελεί η χώρα μας, μετά την Ισπανία, ενώ ακολουθούν στην τρίτη θέση η Τουρκία, στην τέταρτη η Τυνησία και στην πέμπτη η Αίγυπτος. Σε επίπεδο προορισμών, πρώτη επιλογή είναι η Τενερίφη και ακολουθούν η Αττάλεια, η Ρόδος, η Τζέρμπα και η Μαγιόρκα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ