ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Το brent πυροδοτεί νέες αυξήσεις στην αντλία - Που θα φτάσουν οι τιμές

0

Μία ανάσα από τα 90 δολάρια το βαρέλι βρέθηκε σήμερα το Brent στις διεθνείς αγορές, ενώ οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για συνέχιση του μίνι ράλι που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 10 ημέρες και καταγράφει αθροιστικά κέρδη περίπου 15%.

Την ίδια στιγμή ανάλογη είναι η τάση και στα πρατήρια με τις τιμές των καυσίμων να συνεχίζουν και σήμερα την ανοδική πορεία και έχουν αθροιστική άνοδο το τελευταίο 10ήμερο που υπερβαίνει τα 10 λεπτά το λίτρο, εξανεμίζοντας στο σύνολό της την μείωση της τιμής που είχε παρατηρηθεί στην πρώτο εβδομάδα του 2023.

Παράγοντες της ελληνικής αγοράς σημειώνουν ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα οι διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού» καταγράφουν άνοδο. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, οι δικές τους εκτιμήσεις είναι σε διεθνές επίπεδο θα συνεχιστεί η άνοδος μέχρι το σημείο που θα βρεθεί η ισορροπία.

Μοναδικό αντίβαρο, αλλά όχι τόσο ικανό ώστε να φρενάρει την άνοδο είναι η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο που παραμένει με θετικό πρόσημο υπέρ του ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά με όχι τόσο ισχυρή ορμή ώστε να συγκρατήσει την άνοδο των τιμών. Το ευρώ βρίσκεται στην περιοχή του 1,09.
Μία ανάσα από τα 90 δολάρια το βαρέλι

Σήμερα το Brent καταγράφει σημαντική άνοδο και βρίσκεται στην περιοχή των 88,44 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,91%, ενώ νωρίτερα είχε υπερβεί και τα 89 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικάνικο αργό κινείται αυτό ανοδικά και βρίσκεται στα 82,10 δολάρια με άνοδο 0,46%, ενώ και αυτό νωρίτερα είχε προσεγγίσει ακόμη και 82,6 δολάρια.

Στην ελληνική αγορά και ειδικά στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κινήθηκε και σήμερα ανοδικά και έχει βρεθεί μία ανάσα από τα 1,9 ευρώ το λίτρο. Συγκεκριμένα είναι στα 1,880 ευρώ το λίτρο και έχει καταγράψει άνοδο σε σχέση με πριν από 10 ημέρες της τάξεως των 10 λεπτών.

Οι εκτιμήσεις πάντως είναι ότι σύντομα στην Περιφέρεια οι τιμές για την βενζίνη βρίσκονται ή θα βρεθούν στην περιοχή των 2 ευρώ το λίτρο.

Αναφορικά με το diesel κίνησης αυτό σε μέσα επίπεδα στην Αττική είναι στα 1,751 ευρώ, με άνοδο περίπου 7 λεπτά το λίτρο. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νέα άνοδο και με βάση τα σημερινά δεδομένα θα είναι της τάξεως των 5 λεπτών το λίτρο και θα υπερβεί τα 1,8 ευρώ το λίτρο.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και εκεί υπάρχουν ανατιμήσεις και πλέον η μέση τιμή για την Αττική προσεγγίζει τα 1,3 ευρώ το λίτρο. Σήμερα οι αυξήσεις ήταν της τάξεως των 1 έως 2 λεπτών το λίτρο, ενώ το βασικό σενάριο θέλει την τιμή να βρίσκεται σύντομα πάνω από το 1,3 ευρώ το λίτρο. 

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ