ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mε «καπέλο» το delivery σε καταστήματα εστίασης

0

Διαφορετική τιμή «στο χέρι» και άλλη για την παράδοση στο σπίτι έχουν το τελευταίο διάστημα αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης.

Μέχρι και πρόσφατα, η διαφοροποίηση στην τιμή υπήρχε μόνο εάν ο πελάτης επέλεγε να παραγγείλει και να κάτσει εντός του καταστήματος όπως εξηγεί στο CNN Greece, o πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελουσούλης. Ωστόσο, αρκετά ψητοπωλεία πλέον έχουν άλλη τιμή στα προϊόντα του καταλόγου, ανάλογα με το εάν είναι «take away» ή παράδοση με delivery.

Η επιπλέον χρέωση είναι της τάξεως των 10-20 λεπτών. Ενδεικτικά ο κ. Αγγελουσούλης αναφέρει ψητοπωλείο στην Αθήνα, που χρεώνει 3 ευρώ το τυλιχτό σουβλάκι στο «χέρι, 3,20 ευρώ εάν κάποιος το παραγγείλει για παράδοση στο σπίτι και 3,50 ευρώ όταν καταναλώνεται στο κατάστημα.

«Πρόκειται για μία σωστή τιμολόγηση που γίνεται πλέον από πολλά καταστήματα. Άλλωστε είναι διαφορετικές υπηρεσίες, με άλλο κόστος η καθεμία. Στην παράδοση στο σπίτι υπάρχει για παράδειγμα η επιβάρυνση και για τον διανομέα αλλά και από τη βενζίνη για τη μεταφορά της παραγγελίας» όπως εξηγεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Εστιατορίων Αττικής και ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιάννης Δαβερώνης εξηγεί ότι ίδιο εφαρμόζεται και σε άλλες επιχειρήσεις της εστίασης πέραν των ψητοπωλείων και κυρίως όμως από όσες συνεργάζονται με ηλεκτρονικές πλατφόρμες και πληρώνουν επιπλέον, από πλευράς τους, το κόστος της προμήθειας.

Παράλληλα οι επαγγελματίες στης εστίασης υπογραμμίζουν ότι παρά τις συνεχείς αυξήσεις σε τιμές ενέργειας και πρώτες ύλες το τελευταίο χρόνο, μετά τις ανατιμήσεις που έγιναν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, έκτοτε οι τιμές στους καταλόγους παραμέναν στην πλειονότητα των επιχειρήσεων, σταθερές. Κι αυτό γιατί τα περιθώρια να προχωρήσουν για νέες αυξήσεις έχουν στενέψει και οι ίδιοι ανησυχούν πως οποιαδήποτε επιπλέον άνοδος των τιμών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κατανάλωση.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ