ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η SKY express μετά τα Airbus αποκτά και… Ακαδημία - Επενδύθηκαν 200.000 ευρώ

0

Μετά την απόκτηση νέων αεροσκαφών, τύπου Airbus A320 neo και ATR 72 600, η SKY express προχωρά στο επόμενο βήμα: Στην ίδρυση της ακαδημίας SKY Express Academy.

Μάλιστα, η αεροπορική προχώρησε στη σύσταση της σχετικής εταιρείας, εισφέροντας 200.000 ευρώ.

Η Ακαδημία της αεροπορικής θα στεγαστεί στο κέντρο της Αθήνας και θα παρέχει υπηρεσίες σχολών πιλότων, πληρωμάτων καμπίνας, μηχανικών – τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων του ευρύτερου αεροπορικού κλάδου.

Επιδίωξη αποτελεί, όχι μόνο η κάλυψη ιδίων αναγκών, η οποία ήδη πραγματοποιείται, λόγω της επέκτασης σε στόλο και προορισμούς, αλλά η δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου που δύναται να καλύψει ανάγκες τρίτων και εκτός ελληνικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πεδίο εντοπίζεται αξιοσημείωτος ανταγωνισμός, καθώς στην εγχώρια αγορά λειτουργούν αρκετές αεροπορικές / τουριστικές σχολές, άλλες μεγαλύτερες και άλλες μικρομεσαίες.

Σύμφωνα με αναλυτές της αεροπορικής αγοράς, "το νέο εγχείρημα της SKY express, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καταδεικνύει την τάση επέκτασης της εταιρείας και σε άλλες δραστηριότητες, διαπιστώνοντας την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που εντοπίζεται στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά, η οποία κορυφώθηκε φέτος".

Η επέκταση δικτύου και οι 3 νέοι προορισμοί

Η SKY express διαθέτει σήμερα 9 Airbus A320, επιχειρώντας τη θερινή περίοδο με 21 αεροσκάφη (9 Airbus A320 και 12 ATR), ενώ το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί σε 3 νέους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, οι απευθείας πτήσεις προς το Διεθνές αεροδρόμιο του Μονάχου θα ξεκινήσουν στις 2 Νοεμβρίου και θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό σε πενθήμερη βάση (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή).

Αντίστοιχα, από τις 3 Νοεμβρίου, η εταιρεία θα συνδέει απευθείας τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με το Διεθνές Αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου, πέντε ημέρες/εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή).

Την ίδια χρονική περίοδο και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου στο δίκτυο της SKY express εντάσσεται και η Σόφια. Η τρίτη κατά σειρά πόλη κομβικής σημασίας θα εξυπηρετείται επίσης πέντε απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή).

capital.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ