ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η AlphaBank βάζει την σφραγίδα της στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης

0

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης δίνει η όμιλος της AlphaBank. Οι προοπτικές που άνοιξαν μετά την πρόσφατη τετραήμερη περιοδεία κλιμακίου του τραπεζικού ομίλου στο σύνολο των Νομών της Κρήτης, αποδεικνύουν, πως η AlphaBank μπορεί και θέλει να συμβάλει σε νευραλγικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, οι ΑΠΕ, η μεταποίηση και η βιομηχανία, αλλά και να στηρίξει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Η Διοίκηση της Τράπεζας, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και τη συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και Retail Banking Ισίδωρου Πάσσα, της Chief Human Resources Officer Φραγκίσκης Μελίσσα και των Διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων, Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας, διαμόρφωσε ευοίωνη προοπτική για τους επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που θέτει η τράπεζα στην διάθεση τους.

Άλλωστε, τα κλιμάκια των στελεχών της Alpha Bank συναντήθηκαν με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, ιδίως από τον κλάδο του τουρισμού, δίδοντας βαρύτητα στη διεξοδική ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη διαχείριση της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και την ενεργοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων, μέσα και από την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η παρέμβαση της Alpha Bank στην προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας της Κρήτης, έρχεται να ενισχύσει μια ιδιαίτερα ανθεκτική τοπική οικονομία, καθώς όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης «ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης λειτουργεί ως πρότυπο ανθεκτικότητας, εξωστρέφειας και συνεχούς επένδυσης στην ποιότητα, επιτυγχάνοντας τη συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και τη δημιουργία αξίας για την τοπική και την εθνική οικονομία».

[από αριστερά προς δεξιά] Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη

Παράλληλα, ιδιαίτερης βαρύτητας ήταν η συνάντηση που είχε ο κ. Ψάλτης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της Κρήτης και του κρίσιμου τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική προοπτική του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπήρξε διεξοδική συζήτηση για τη συνέχιση των δράσεων της Alpha Bank σε σημαντικού κοινωνικούς τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία. Μέσω του Προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Παιδεία», η Τράπεζα εξόπλισε με συστήματα σύγχρονης διαδραστικής διδασκαλίας και αθλητικό εξοπλισμό 6 συνολικά σχολεία του νομού Ηρακλείου, ενώ, από το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» έχει στηριχθεί η προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ