ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Ξεσπά ο Τάσος Χαλκιάς για το metoo: «Ας απομονωνόμασταν, δεν θα φτάναμε ως εδώ»

0

Με αφορμή τη συμμετοχή στη σειρά «Παγιδευμένοι» μίλησε ο Τάσος Χαλκιάς στη Real life και τη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο αγαπημένος μας ηθοποιός στα δυο του παιδιά αλλά και στο ψέμα που χαρακτήριζε την δική του γενιά τα αποτελέσματα του οποίου και αντικατοπτρίζονται στο σήμερα.

Ο γιος σας είναι δημοσιογράφος και η κόρη σας σκηνογράφος. Τι προσπαθήσατε να «δώσετε» κυρίως ως πατέρας στα παιδιά σας;

Η κόρη μου, η Ηλιάνα, εργάζεται τώρα σε ένα διαγνωστικό κέντρο και είναι μια χαρά και ο γιος μου, ο Άρης θεωρώ ότι είναι ένας πετυχημένος δημοσιογράφος. Αυτό που κυρίως ήθελα ήταν να «μάθω» στα παιδιά μου να κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια και να μιλούν με ειλικρίνεια, να λένε την αλήθεια, να προσέχει το ένα το άλλο, να είναι αισιόδοξα, να υπάρχει αλληλεγγύη και θετική ενέργεια. Οι γενιές οι δικές μας έμαθαν πολύ το ψέμα. Δεν μπορούσαν να πουν την αλήθεια ανοιχτά, γιατί η αλήθεια τιμωρούνταν δια ροπάλου με φυλακή, με δικαστήρια, τα οποία σε καταδίκαζαν χωρίς καν να γνωρίζουν πιο είναι το αδίκημα σου. Έτσι, οι γενιές οι δικές μου αναγκάστηκαν να μιλούν με ψεύτικη γλώσσα, να συμπεριφέρονται ψεύτικα ο ένας στον άλλον.

Θεωρείτε ότι φτάσαμε στο σημείο που αποκάλυψε το κίνημα metoo, λόγω του ψέματος; Επειδή εθελοτυφλούσαμε; Μερικοί εμπλεκόμενοι ήταν και συμπρωταγωνιστές σας…

Φυσικά! Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε γύρω μας τι γινόταν. Να το αποδεχθούμε αυτό που γινόταν ή να προσπαθήσουμε να το αφαιρέσουμε από τη ζωή μας τελείως, ας απομονωνόμασταν, δεν θα φτάναμε έως εδώ. Πράγματα τα οποία γίνονται, είναι καλό, την ώρα που γίνονται, να ξεδιαλύνονται. Αν λέγονται αργότερα, αρχίζει η αμφισβήτηση, η αμφιβολία. Τώρα οι άνθρωποι είναι πιο ευθείς. Μου αρέσουν πολύ περισσότερο τα νέα παιδιά. Στον σημερινό κόσμο τίποτε δεν είναι αυτονόητο, ιδιαίτερα η ανθρώπινη συμπεριφορά, την οποία πρέπει να τη διδάσκουν στο σχολείο. πρέπει το υπουργείο Παιδείας να το σκεφτεί αυτό.

zappit.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ