ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του – «Ήμουν στα όρια του θανάτου στην Κύπρο»

0

Ο Ηλίας Μαμαλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που πέρασε στην Κύπρο.

 Ο γνωστός μάγειρας ανέφερε αρχικά: «Είχα μια κακή περιπέτεια υγείας πρόσφατα στην Κύπρο, πολύ σοβαρότερη από όσο γράφτηκε. Ήμουν στα όρια του θανάτου».

Στη συνέχεια, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη με την υγεία του. «Υπάρχει ένα μικρόβιο που λέγεται “Κλωστρίδιο”, το οποίο συνυπάρχει με τον άνθρωπο, αλλά ας πούμε ότι είναι εν ύπνω. Πριν φύγω για την Κύπρο, πήρα μια αντιβίωση, γιατί είχα ένα πρόβλημα στον φάρυγγα και μου είπαν οι γιατροί ότι όταν το κλωστρίδιο συναντηθεί με τη συγκεκριμένη αντιβίωση, δημιουργεί ένα σοκ στον οργανισμό σηπτικό», εξηγεί.

«Γυρίζω στο ξενοδοχείο στη μία η ώρα το πρωί, Σάββατο προς Κυριακή, την επόμενη θα έφευγα για να γυρίσω στην Αθήνα. Εκείνη την ώρα όμως, με πιάνει μια διάρροια και μπορώ να πω ότι χάρηκα. Λέω “έχω φάει τον αγλέουρα στην Κύπρο οπότε να ξεκουραστεί και λίγο το πεπτικό”. Αυτή όμως, δεν ήταν μια διάρροια από τις συνηθισμένες, ήταν μια αφυδάτωση του σώματος τόσο μεγάλη που έγινα ένα κουβάρι κι έπεσα αναίσθητος», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι ήταν μόνος του όταν το έπαθε. Έτσι, βρήκε το κουράγιο να πάρει τηλέφωνο έναν φίλο του, προκειμένου να του στείλει ασθενοφόρο.

 «Ήμουν ολομόναχος και δεν ξέρω πώς λειτούργησε η αυτοσυντήρηση μου και στις 7 το πρωί βρήκα το κουράγιο, βρήκα το κινητό μου και πήρα έναν φίλο μου Κύπριο. Του είπα “Ηλία, είμαι χάλια. Στείλε μου ένα νοσοκομειακό” κι ήρθε μέσα σε 20 λεπτά. Εγώ δεν μπορούσα να σηκωθώ να ξεκλειδώσω, ήρθαν από τη ρεσεψιόν και το ξεκλείδωσαν. Με έβαλαν σε φορείο με το “αλουμινόχαρτο” από πάνω γιατί είχε πέσει η θερμοκρασία μου και για μεγάλη μου τύχη, δεν με πάνε στα επείγοντα. Αν με πήγαιναν και με έβαζαν σε φορείο κι ερχόταν ένας να μου βάλει ορό, θα πέθαινα. Με πήγαν στην εντατική κι η καλή μου τύχη είναι πως οι γιατροί με δύναμη και ζόρι, άρχισαν να με ρωτάνε. Οπότε δεν μπορούσα να μην απαντήσω, μου έδωσαν και κάνα χαστουκάκι, όμως δεν είχα δύναμη», περιγράφει.

Όπως είπε κλείνοντας, έμεινε στην εντατική έξι ημέρες. «Έμεινα για έξι μέρες στην εντατική, εκεί ήταν το μεγάλο μου δράμα. Είναι δέκα κρεβάτια, τα εννέα σε καταστολή με ρόγχους και ο μόνος που έχει τις αισθήσεις του είμαι εγώ. Η ψυχή μου ταράχθηκε. Η χαρά μου η μεγάλη ήταν πως το ξημέρωμα της Δευτέρας, γύρω στις εννιά το πρωί, ήρθε η Ντορίτα και δεν υπήρχε ωραιότερο δώρο στη ζωή μου από αυτό. Χάρηκα πάρα πολύ και πήρα τα πάνω μου», είπε κλείνοντας.

madata.gr

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ