Σημαντικές ανατροπές προκαλούν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Ανατολικό Αιγαίο, με τις ριπές να φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα ακόμη και τα 10 μποφόρ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν θα πραγματοποιηθούν, ούτε τα βραδινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κρήτη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, τα πλοία απόψε δεν θα αναζωρήσουν από το λιμάνι με τις Μινωικές Γραμμές να αναχωρούν αύριο στις 9 το πρωί και η ΑΝΕΚ LINES αύριο στις 10.
Όποιος επιβάτης επιθυμεί να μπει στο πλοίο, μπορεί να το κάνει, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
Την ίδια ώρα, διακόπτονται τα δρομολόγια από τον Βόλο προς τις Σποράδες, καθώς και στη γραμμή Καβάλας - Πρίνου, ενώ κλειστή παραμένει και η γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα για πιθανές αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια.
ekriti.gr
