Δεκάδες μετανάστες έχουν φτάσει στην Κρήτη από το βράδυ της Δευτέρας 27/10 μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 28/10, μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο.
Τις πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου, εντόπισαν στην παραλία των Καλών Λιμένων Δήμου Φαιστού 60 αλλοδαπούς (40 άνδρες, 6 γυναίκες και 14 ανήλικους), οι οποίοι είχαν προηγουμένως αποβιβαστεί από λέμβο στην περιοχή.
Στη συνέχεια οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με τη συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αναγνωρίστηκαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Αιγύπτου), ηλικίας 19 και 27 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση, συναυτουργία και έκθεση.
Σύμφωνα με τους διασωθέντες, εκκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες την 27.10.2025 από τις ακτές “ΤΟΜΠΡΟΥΚ” Λιβύης, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα χρηματικά ποσά μεταξύ των 100.000 έως 180.000 γκινέ Αιγύπτου. Η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών καταστράφηκε.
Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων από στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου της Γαύδου για τον εντοπισμό 54 αλλοδαπών (48 άντρες και 6 γυναίκες) στην παραλία Τρυπητής της Γαύδου. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) στην Παλαιόχωρα και στη συνέχεια σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
Οι χθεσινές αφίξες, σε συνδυασμό και με την άφιξη 57 μεταναστών στην Ιεράπετρα, το βράδυ της Δευτέρας, προκάλεσαν για ακόμη μία φορά “πονοκέφαλο” στο λιμενικό, με τους μετανάστες στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας να είναι, για ακόμη μία φορά, δεκάδες.
flashnews.gr

