ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επιτυχημένη η εκδήλωση στο Ρέθυμνο για το έργο της Ελένης Καπετανάκη Μπριασούλη

0

Στη διάρκειά της παρουσιάστηκε το βιβλίο με τα επιστημονικά άρθρα της πανεπιστημιακού για το μείζον ζήτημα της ερημοποίησης

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο σε ένδειξη τιμής και μνήμης στην πανεπιστημιακό Ελένη Καπετανάκη - Μπριασούλη. Σε σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα που υπήρξε ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης επισημαίνονται τα εξής:

"Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση προς τιμήν της συγχωριανής μας αείμνηστης Ελένης Καπετανάκη-Μπριασούλη έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο χώρο εκδηλώσεων του Φοιτητικού Πολιτιστικού Κέντρου «ΞΕΝΙΑ» στο Ρέθυμνο, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ερημοποίηση όπως αυτή έχει οριστεί από τον ΟΗΕ. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχαμε την τιμή ως Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα να είμαστε ανάμεσα στους διοργανωτές. Στη βιβλιοπαρουσίαση που έγινε παρουσιάστηκε ένα καλαίσθητο βιβλίο που εμπεριέχει όλα τα επετειακά άρθρα για την ερημοποίηση που δημοσίευε η τιμώμενη κάθε 17η Ιουνίου από το 2006 μέχρι και το 2022 και απευθυνόταν στους πολίτες και τους άρχοντες.  Το βιβλίο με τίτλο «Το φάσμα της Ερημοποίησης» επιμελήθηκε ο σύζυγος της κος Δημήτρης Μπριασούλης, ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα ως αυτοέκδοση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους οικείους και φίλους. Μια δεύτερη σειρά 100 αντιτύπων μπορεί να εκτυπωθεί από το τυπογραφείο στην τιμή κόστους των 9€ για τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να παραχθούν τα επόμενα αντίτυπα, έχει καταρτισθεί λίστα με ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να το προμηθευτούν  και τηρείται από τον ΠΣ Μέρωνα. Για όσους λοιπόν ιδιώτες ή φορείς ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το βιβλίο αρκεί να αποστείλουν ένα mail στο [email protected] και να μας δώσουν στοιχεία επικοινωνίας τους".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ