ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ξεχώρισαν πολλά τυριά της Κρήτης – Η γραβιέρα στην 6η θέση παγκοσμίως

0

Το Taste Atlas είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα. Συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές τροφίμων και άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά και πιάτα. Το Taste Atlas δημοσίευσε μία λίστα με τα καλύτερα τυριά του κόσμου. Από τα 53 που ξεχώρισαν, τα 22 είναι ελληνικά.

Στην 6η θέση η γραβιέρα Κρήτης και διαβάζουμε: «Αυτό το τυρί έχει μεγάλη ιστορία και είναι η πιο γνωστή ελληνική γραβιέρα. Παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους και ωριμάζει σε εγκαταστάσεις και των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Παραδοσιακά παράγεται από πρόβειο γάλα ή από μείγμα πρόβειου γάλακτος και το πολύ 20% κατσικίσιο γάλα. Αυτά τα γιδοπρόβατα περιπλανιούνται ελεύθερα στα καταπράσινα βοσκοτόπια του νησιού και η διατροφή τους βασίζεται σε τοπικά φυτά, που δίνουν στο γάλα τους μια ιδιαίτερη ποιότητα που εκφράζεται σε αυτό το εξαιρετικό τυρί. Είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί με ανοιχτό κίτρινο χρώμα και σφιχτή υφή».

Ο ανθότυρος βρίσκεται στην 13η θέση, η φέτα στην 18η θέση, η ξυνομυζήθρα Κρήτης στην 22η θέση και η μαλάκα στην 35η θέση.

anatolh

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ