ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Νοσηλεύτρια γηροκομείου που έδωσε το καθαριστικό στην 92χρονη: "Ήπιε αρκετές φορές" – Τι δείχνουν οι κάμερες

0

  Μίλησε η νοσηλεύτρια στην εκπομπή Live News και περιέγραψε όλα όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο πρωινό στο γηροκομείο της Κρήτης με την άτυχη 92χρονη τρόφιμο, που αντί για νερό ήπιε καθαριστικό και πέθανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Η νοσοκόμα της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. «Εκεί μέσα έχουμε μόνο νερά…»

«Σε εκείνη την κυρία έχουμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, όπως αυτά που έχουμε πει. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους, κανονικά όπως κάθε μέρα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω», είπε αρχικά η νοσηλεύτρια.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό, που να είναι σφραγισμένο, απάντησε: «Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες πριν από λίγο νερό. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για την συγκεκριμένη γυναίκα. Ήπιε αρκετές φορές».

Οι κάμερες πηγαίνουν αρκετές μέρες πίσω κι αποτελούν μέρος της αστυνομικής έρευνας

Στην συνέχεια, η ίδια ξεκαθάρισε ότι πρόσβαση στα καθαριστικά έχουν μόνο οι καθαρίστριες, καθώς φυλάσσονται στο υπόγειο του οίκου ευγηρίας.

Σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εντός του γηροκομείου ανέφερε η νοσηλεύτρια: «Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν».

«Δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια»
Ο Παναγιώτης Καβούνης, δικηγόρος της νοσηλεύτριας, μιλώντας επίσης στο Live News, τόνισε ότι στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που γίνεται, προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να τοποθέτησε εκεί το μπουκάλι με το νερό.

«Σίγουρα δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ούτε και κάποια άλλη νοσηλεύτρια γιατί υπάρχουν υψηλά στάνταρ κι αυστηροί κανόνες. Οι κάμερες πηγαίνουν αρκετές μέρες πίσω κι αποτελούν μέρος της αστυνομικής έρευνας. Εκτός από την έρευνα της αστυνομίας έχουμε θέσει και δικό μας τεχνικό, ώστε το συντομότερο δυνατό να δούμε πώς έγινε το τραγικό περιστατικό», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ