ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πραγματοποιήθηκε η συνομιλία με την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών

0

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Μαρτίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, η συνομιλία με την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών:  του Θεοδόση Κοντάκη (Λασίθι), της (+) Ευαγγελίας Πετρουγάκη (Ηράκλειο), του Γιώργου Φρυγανάκη (Ρέθυμνο) και του Μανόλη Λεφάκη (Χανιά).

Οι παρόντες ποιητές Θεοδόσης  Κοντάκης, Γιώργος Φρυγανάκης και Μανόλης Λεφάκηςαναφέρθηκανστους λόγους που γράφουν ποίηση, ενώ η μακαριστή ποιήτρια Ευαγγελία Πετρουγάκη,που υπήρξε και καθηγήτρια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου,  σ’ όλο τον χρόνο της εκδήλωσης, μας μηνούσε,από εκεί ψηλά, ότι η ποίηση συμβάλλει στο πνευματικό ανέβασμα του κόσμου και ότι την έχουμε ανάγκη.

Υπέροχοιήταν και οι τέσσερις ομιλητές, Ξένια Ψαρρού, Μαρία Χαραλαμπάκη, Γιώργος Μαυροτσουπάκηςκαι Ρούλα Βουράκη, ενώ εξαιρετική ήταν και η συντονίστρια της εκδήλωσης, η Ελένη Κωβαίου διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αρκετοί ήταν οι φίλοι της ποίησης που πήραν μέρος σε αυτή την ποιητική μυσταγωγία. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο ιερωμένοι μυημένοι στην ποίηση, την εκκλησιαστική και την θύραθεν.

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, που έχει ξεκινήσει αυτή τη συνομιλία με την ποίηση των Κρητών ποιητών πριν από δεκαεφτά χρόνια, ανακοίνωσε ότι από φέτος θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις στις συνομιλίες αυτές στην ιστοσελίδα του Κε. Κρη. Λο. και στην ‘’Ανέμη’’ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετά την εκδήλωση ο Ρεθεμνιώτης ποιητής Γιώργος Φρυγανάκης παρέθεσε δείπνο σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, σε τριάντα περίπου πρόσωπα, στο εστιατόριο Σαμαριά.

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και ο πρόεδρος του Διοικητικού ΣυμβουλίουΚώστας Μουτζούρης, ευχαριστούν όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση και επιτυχία της εκδήλωσης: τους ποιητές, τους ομιλητές, αυτούς που απηύθυναν   χαιρετισμό, τη συντονίστρια,  το πολυπληθές ακροατήριο, το Σπίτι του Πολιτισμού και όλως ιδιαιτέρως τον Γιώργο Φρυγανάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ