ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO»

0

Με επιτυχία συμμετείχε Περιφέρεια Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO» που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο «Metropolitan Expo», στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα.

Η  Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο εφαρμογής της ολοκληρωμένης στρατηγικής που υλοποιηθεί για την προβολή και προώθηση των προϊόντων του νησιού, συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό περίπτερο στη «FOOD EXPO 2023», δίνοντας τη  δυνατότητα στο «Δίκτυο Οικοτεχνών Κρήτης» και στους 15 παραγωγούς  που φιλοξένησε,  να αναδείξουν τα ποιοτικά προϊόντα τους  και να πραγματοποιήσουν σημαντικές επαφές και συναντήσεις με εμπόρους και δίκτυα διανομής από όλη την χώρα καθώς και το εξωτερικό. Οι εποικοδομητικές επαφές  που είχαν οι εκθέτες,  δημιούργησαν εμπορικές συμφωνίες  και  αποτέλεσαν  σημείο αναφοράς για τους αγοραστές  που αναζητούν  ποιοτικά προϊόντα για τις επιχειρήσεις τους.

Η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών  «FOOD EXPO» αποτελεί  τη σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη η οποία φιλοξένησε περισσότερους από 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, που πρόβαλαν τα προϊόντα τους σε πάνω από 30.000 αγοραστές-επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, με στόχο την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO 2023», η Περιφέρεια Κρήτης  πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία γαστρονομική εκδήλωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο την οποία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος επισκεπτών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό-ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη,  η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής    «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» που περιλαμβάνει την επισήμανση των τροφίμων και τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο   την προστασία των αγροτικών της προϊόντων. Η εκδήλωση συνεχίστηκε  με την παρουσίαση των εταιριών και των προϊόντων τους από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της Περιφέρειας και έκλεισε με γευστικές  προτάσεις διακεκριμένων  Chef που μαγείρεψαν με τα προϊόντα των παραγωγών μας, που ξεχώρισαν και εντυπωσίασαν για   την ιδιαίτερη γεύση και ποιότητα τους.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Γιαμπαζολιά και Κατερίνα Ξυδάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ