ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Παγκόσμια προβολή για το Κρητικό κρασί

0

Δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα AMAZON PRIME VIDEO το ντοκιμαντέρ με θέμα τον Κρητικό αμπελώνα, “In the Wine Dark Sea” Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την παρουσίαση των τοπικών ποικιλιών κρασοστάφυλων, τα μοναδικά κρασιά που παράγονται από αυτά, και αναδεικνύει το ταμπεραμέντο των ανθρώπων που βάζουν την προσωπική τους πινελιά στα κρασιά της Κρήτης.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, οινολόγους, αμπελουργούς, οινοποιούς και ειδήμονες στον χώρο του οίνου, γυρίσματα σε αμπελώνες και οινοποιεία της Κρήτης καθώς και σε σημαντικές τοποθεσίες στην Αμερική, όπως Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον D.C.

Πρωταγωνιστούν ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλης Σταυρακάκης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαριτίνα Σταυρακάκη και οι οινοποιοί: Μαρία Τιτάκη, Νίκος Γαβαλάς, Γιώργος Λυραράκης, Λευτέρης Διγενάκης, Εμμανουέλα και Νίκη Πατεριανάκη, Ζαχαρίας Διαμαντάκης, Στέλιος Κλάδος, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, Afsin Molavi, Ανδρέας και Αντώνης Ντουράκης, Απόστολος Αλεξάκης και ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβελης. Μαζί τους συμπρωταγωνιστούν: η Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αικατερίνη Μπινιάρη, ο γεωπόνος Νίκος Σωμαράκης, ο οινολόγος Μάνθος Γιαλιτάκης, ο τ. Ηγούμενος της Μονής Τοπλού π. Φιλόθεος, οι μουσικοί Νίκος Βλατάς και Βασίλης Ξυλούρης καθώς και σομελιέ, οινόφιλοι και ειδικοί στον χώρο του κρασιού εξ Αμερικής. Η φωτογραφία του πόστερ του ντοκιμαντέρ είναι του Λάμπρου Λυραράκη.

Το ντοκιμαντέρ είναι τώρα διαθέσιμο μέσω του Amazon Prime Video σε όλες τις 64 χώρες που έχουν ως κύρια γλώσσα τα αγγλικά, μεταξύ αυτών: ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Μάλτα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική, Ινδία, και Σιγκαπούρη.

Η σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ Χρυσούλα Τζωρτζάκη ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της παραγωγής, όπως επίσης και όλους τους οινοποιούς για την άψογη συνεργασία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ