ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Νέα NAVTEX νότια της Κρήτης μετά από αίτημα της ExxonMobil

0

Στην Αθήνα επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικανικής Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει την εξαγορά μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου

Την επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες που διεξάγει η ExxonMobil νοτιότερα του ορίου που προσδιόριζε η NAVTEX της 7ης Νοεμβρίου θα προβλέπει νέα NAVTEX η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Η επέκταση των ερευνών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», θα γίνει μετά από αίτημα του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού, ο οποίος επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να γίνει πιο νωρίς η ερευνητική γεώτρηση, η οποία θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Στην Αθήνα ωστόσο επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικανικής Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα εισόδου της μέσω εξαγοράς μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.

Από την άλλη, η Άγκυρα προανήγγειλε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θα αποπλεύσει μέσα στις επόμενες μέρες χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία απόπλευσης.

Γ. Οικονόμου: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση»

«Κάνουμε ό,τι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγάλουμε να παράξει ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας και σε ότι αφορά το ενεργειακό αποτύπωμα όσο και για την οικονομία μας γενικότερα» δήλωσε ο την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιώντας στον ΣΚΑΪ

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προσέθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες. «Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε.

«Έτοιμοι για οποιοδήποτε επεισόδιο»

Ερωτώμενος για πιθανή πρόκληση από τις έρευνες του τουρκικού «Αμπντουλαμίντ Χαν», ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε με αποτελεσματικό τρόπο στις προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοί να απαντήσουμε σε κάθε επεισόδιο. Είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Θα είναι 3πλά και 4πλα προβληματισμένος όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι καθώς συναντά και την άρνηση των εταίρων μας. Όποιος φλερτάρει με τον αναθεωρητισμό βρίσκει απέναντί του όλες τις δυνάμεις από όλο τον κόσμο».

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ