ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

0

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ. Παναγιώτη Κατσίβελα είχε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Υποδιοικητής κ. Δημήτρης Αγαπίου, παρουσία της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας κας Εύης Γαρεδάκη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης Υ.Πε. Κρήτης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παροχή της αιμοδοσιακής υγειονομικής περίθαλψης, την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των δράσεων προσέλκυσης/ευαισθητοποίησης εθελοντών αιμοδοτών, όπως και της υποστήριξης στελέχωσης των Τμημάτων Αιμοδοσίας στην Κρήτη.

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενημερώνοντας για τις ενέργειες της κεντρικής υπηρεσίας, των επαγγελματιών υγείας των Τμημάτων Αιμοδοσίας και της αγαστής συνεργασίας τους με το εθελοντικό δίκτυο, επισήμανε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία είναι φυσική και αβίαστη απόρροια διαμόρφωσης αιμοδοσιακής συνείδησης, για την οποία η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης επενδύει, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις και αναπτύσσοντας συνεργασίες καθημερινά».

Ο Πρόεδρος του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας από την πλευρά του δήλωσε:  «Η Κρήτη αποτελεί μια καλή Περιφέρεια για μας. Με ένα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο και ανεπτυγμένο δίκτυο επαγγελματιών υγείας στα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών συλλογικών οργάνων, αλλά και μεμονωμένων αιμοδοτών, η προσφορά σε αίμα ξεπερνάει τους μέσους όρους της χώρας μας. Η αυτάρκεια της Κρήτης αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών της σε αίμα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και ευχαριστούμε θερμά γι αυτό».

Για να καταστεί η εμπειρία της αιμοδότησης αποτελεσματικότερη, πιο προσιτή και ελκυστική, οι δύο πλευρές από κοινού αποφάσισαν, με την έναρξη της νέας χρονιάς, τον προγραμματισμό και υλοποίηση μιας σειράς δράσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης, με εστίαση στη νέα γενιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ