ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τριπλασιάστηκε ο φόρος για απόσταξη ρακής στα καζάνια

0

Ένα ακόμα πλήγμα στην απόσταξη της παραδοσιακής ρακής έρχεται να προστεθεί με την αύξηση του φόρου που καλούνται να πληρώσουν οι καζανάρηδες προκειμένου να προχωρήσουν στην απόσταξη του παραδοσιακού ποτού.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών νομό Ηρακλείου, Στάθης Φραγκιαδάκης, ενώ μέχρι πέρσι κάποιος πλήρωνε το 12ωρο περίπου 37 ευρώ στο Τελωνείο για απόσταξη ρακής στο καζάνι, φέτος θα κληθεί να πληρώσει γύρω στα 150, με δεδομένο ότι ο φόρος τριπλασιάστηκε.

Αν τώρα κάποιος που θέλει να προχωρήσει σε απόσταση ρακής θέλει να καλέσει φίλους στο καζάνι προκειμένου να περάσουν μία ωραία βραδιά όπως είθισται να γίνεται στην Κρήτη, από 30 ευρώ που πλήρωνε για την κάθε καζάνια τώρα θα αναγκαστεί να πληρώσει από 50 ευρώ και πάνω καθώς σε αυτό έχει συμβάλει και το ενεργειακό κόστος πού έχει αυξηθεί τρομακτικά.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε ο κ Φραγκιαδάκης κάποιος που θέλει να προχωρήσει σε δύο καζανιές θα πρέπει να πληρώσει περίπου 120 ευρώ για την καθεμία.

Αναμενόμενο είναι το ότι μετά την αύξηση του φόρου, πολλοί που θα προχωρούσαν φέτος στην απόσταξη του παραδοσιακού ποτού, είτε δεν θα το πράξουν είτε θα αναζητήσουν νέο μέρος με χαμηλότερες τιμές ενώ μία ακόμα παράμετρος που επηρεάζεται είναι η τιμή της ρακής η οποία τώρα κυμαίνεται στα 3 ευρώ το λίτρο ενώ μετά την αύξηση του φόρου, υπολογίζεται ότι θα φτάσει ακόμα και τα 4,5 με 5 ευρώ.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ