ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Διευθυντής Ryanair από τα Χανιά: “Θέλουμε να αναπτυχθούμε εδώ”

0

Δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο ΕΒΕΧ, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Έντι Γουίλσον. Ο ηγέτης της ιρλανδικής εταιρίας επανέλαβε το αίτημα για κατάργηση του φόρου ανάπτυξης αεροδρομίων (γνωστό και ως “σπατόσημο”) τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο σε ερώτηση για το τί θα κάνει αν η κυβέρνηση μειώσει τον φόρο αλλά δεν τον καταργήσει τελείως, δεν απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο να ικανοποιηθεί η εταιρία, λέγοντας “ας περιμένουμε να δούμε τί θα μας πουν”.

Ο κ. Γουίλσον ρωτήθηκε για το τί προέκυψε από τη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού και απάντησε ότι αναμένεται ο ΕΟΤ να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για κάποιες πρωτοβουλίες, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας. Επέμεινε στο ότι η εταιρία του δεν ζητάει διευκολύνσεις για την ίδια, αλλά θέλει οι όποιες ελαφρύνσεις να αφορούν όλους τους αερομεταφορείς. Υπογράμμισε ότι έχει υποβάλει γραπτά τις προτάσεις του επανειλημμένα στην κυβέρνηση.

Είπε ακόμα ότι η Ryanair μπορεί να φέρει επιβάτες στα Χανιά, αλλά χρειάζεται ένα περιβάλλον σταθερότητας. Δήλωσε ότι η εταιρία του είναι η μόνη που μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό επισκεπτών στα Χανιά, αλλά απαιτεί μακροχρόνια δέσμευση και προβλεψιμότητα. Απέρριψε κάθε υπόνοια για συναλλαγές “κάτω από το τραπέζι”, λέγοντας ότι όλες οι προτάσεις είναι έγγραφες.

“Θέλουμε να αναπτυχθούμε εδώ”, ανέφερε ακόμα ο κ. Γουίλσον, ενώ για το ενδεχόμενο να στείλει κάποιον η εταιρία στη σύσκεψη της επόμενης εβδομάδας με τη Φραπόρτ, δεν έδειξε ενθουσιασμό.

zarpanews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ