ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Τα αποτελέσματα και οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

0

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων

Τέλος δόθηκε στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, με την ανακοίνωση σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου των βαθμολογιών των μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις βαθμολογίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες, ενώ θα γνωστοποιηθούν και με τη νέα διαδικασία μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αποτελέσματα με γραπτό μήνυμα

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι υποψήφιοι μπορούσαν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία ήταν διαθέσιμη έως και την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Αναλυτικά η διαδικασία

Οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αύριο το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, καλούνται να παραδώσουν στους διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν:

  1. τα αποκόμματα των τετραδίων και
  2. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων. Ο (υπο)διευθυντής κάθε ΓΕ.Λ. μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Στη συνέχεια οι (υπο)διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, θα πρέπει οι (υπο)διευθυντές των ΓΕ.Λ. να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

 

neakriti

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ