ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ξυλοδαρμός καθηγητή στα Χανιά: «Ο πατέρας του μαθητή με κουτούλησε, με κλώτσησε και μετά άρχισε να με βρίζει»

0

Πώς περιέγραψε το βίαιο επεισόδιο ο καθηγητής Πληροφορικής του Γυμνασίου Χανίων στο protothema.gr - Στον γονέα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για τον ξυλοδαρμό
«Πρώτα με χτύπησε, με κουτούλησε, με κλώτσησε και μετά άρχισε να με βρίζει», τα λόγια του καθηγητή που συγκλονίζουν ύστερα από τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε από τον πατέρα μαθητή, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Ο 54χρονος καθηγητής Πληροφορικής του Γυμνασίου Χανίων, Γιάννης Φραγκάκης, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από γονέα μαθητή επειδή ζήτησε από το παιδί να φορέσει μάσκα, μιλά στο protothema.gr  για την εφιαλτική εμπειρία του.


«Τα έχω καταθεσει όλα κατα την διαδικασία της δίκης, τα πράγματα ήταν απλά. Αυτός άρχισε να με βρίζει αλλά πρώτα με χτύπησε. Εγώ ήμουν στραμμένος προς το παιδί του και του μιλούσα, παρόλο που απαγορεύεται η είσοδος στο σχολείο, εκείνος μπήκε μέσα με γύρισε προς το μέρος του και με χτύπησε, με κουτούλησε και με κλώτσησε και μετά άρχισε να βρίζει. Στον χώρο του σχολείου δεν υπήρχαν άλλοι γονείς για να τον σταματήσουν. Εγώ δεν έκαναν τίποτα παραπάνω ή λιγότερο από το καθήκον μου. Τον μαθητή δεν τον γνώριζα, όχι αυτόν μόνο, κανέναν μαθητή δεν ξέρω γιατί είναι η τέταρτη προς πέμπτη χρονιά που έλειπα από το σχολείο δεν γινόταν να γνώριζα κάποιον μαθητή» είπε ο καθηγητής πληροφορικής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Φραγκάκης, ο πατέρας του μαθητή κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκισης με αναστολή εφόσον πληρώσει πρώτα ως αποζημίωση 400 ευρώ στο σχολείο του γιού του.

«Η απόφαση του δικαστηρίου για αυτόν τον κύριο ήταν δεκατέσσερις μήνες συνολικά, ήταν οκτώ και τρεις συν τρεις μήνες κατα συγχώνευση με τριετή αναστολή εφόσον καταβάλει 400 ευρώ σαν αποζημίωση στο σχολείο διαφορετικά η αναστολή δεν ισχύει. Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες» είπε, μεταξύ άλλων, ο 54χρονος άνδρας.

Μάλιστα ο καθηγητής του Γυμνασίου των Χανιων υπογράμμισε πως δεν είχε κάποιο προηγούμενο με τον πατέρα αλλά ούτε και γνώριζε το παιδί του ενώ σοκάρει η περιγραφή του, στο πως του επιτέθηκε ο εξοργισμένος πατέρας.

protothema.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ