ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Saveur: Ποια φέτα; Δεν υπάρχει φέτα στην Κρήτη, μόνο στην Ελλάδα!

0

Παραγωγοί ισχυρίζονται ότι η Κρήτη δεν ανήκει στην Ελλάδα οπότε και η φέτα δεν υφίσταται στην Κρήτη

Μια διαφορετική εικόνα από το νησί της Κρήτης μεταδίδει στο εξωτερικό το περιοδικό για τη γαστρονομία και τα ταξίδια Saveur, όπου οι τοπικοί παραγωγοί τυριού επιμένουν ότι το εμβληματικό ελληνικο τυρί, η φέτα, δεν κυκλοφορεί στο νησί και ότι αυτό συμβαίνει γιατί η Κρήτη δεν είναι Ελλάδα!

Στο ρεπορτάζ του περιοδικού, το οποίο αφορά τα κρητικά τυριά, προκαλεί αίσθηση η θέση των παραγωγών, οι οποίοι αναφέρουν ότι μπορεί εκεί να παρασκευάζεται τυρί κατά τον ίδιο τρόπο με τη φέτα που έχει την ίδια γεύση με αυτήν, αλλά το αποκαλούν «λευκό τυρί».Οι παραγωγοί αναφέρουν ότι στην Κρήτη δεν υπάρχει φέτα γιατί δεν επιτρέπεται να την αποκαλούν έτσι, καθώς προστατεύεται από την ΕΕ (ΠΟΠ), δηλαδή η παραγωγή της περιορίζεται αυστηρά σε συγκεκριμένες και περιορισμένες περιοχές της Ελλάδας, και πολλοί από τους κατοίκους αυτοπροσδιορίζονται ως κρητικοί και όχι ως Έλληνες.

Ο παραγωγός, Σπύρος Βαλαντινος, είπε χαρακτηριστικά οτι αυτό συμβαίνει επειδή «η Κρήτη δεν είναι στην πραγματικότητα Ελλάδα.

Πολλοί κάτοικοι θεωρούν τους εαυτούς τους κρητικούς και όχι Έλληνες. Είναι ακόμα γνωστοί για τα περίεργα μουστάκια τους, τη συνήθεια να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και την αδυναμία τους στα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν σε εκδηλώσεις».«Ρωτήστε όποιον θέλετε στην Κρήτη. Θα σας πουν το ίδιο, άλλοτε με παράπονο άλλοτε χαμογελώντας», αναφέρει το ρεπορτάζ καλωσορίζοντας τον αναγνώστη στο «νησί των χαμένων τυριών, όπου μια ομάδα παραγωγών αντιστέκεται στη βιομηχανοποίηση».

Υ.Γ.: Τι να πει κανείς, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ