ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: «Λαμβάνουμε μέτρα εναντίον εκείνων που εποφθαλμιούν τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο»

0

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Προφανώς αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε για μία ακόμη φορά να δυναμιτίσει το κλίμα, ακολουθώντας και τη γραμμή του Τούρκου προέδρου, Ερντογάν.
Τσαβούσογλου: «Λαμβάνουμε μέτρα εναντίον εκείνων που εποφθαλμιούν τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο»

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ο Τσαβούσογλου μίλησε σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) στην Αλάνια της Τουρκίας και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα εναντίον εκείνων που εποφθαλμιούν τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Μιλάμε σε αυτούς που καταλαβαίνουν».

«Εκπροσωπούμε ένα μεγάλο έθνος. Ξέρουμε τι αισθάνεται το έθνος μας και τι περιμένει από εμάς. Ένας πολιτικός που συνεργάζεται με έναν ηγέτη όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να προσπαθεί να στέκεται όρθιος τουλάχιστον όσο και ο ίδιος», είπε.

Για το κλείσιμο των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη

Δηλώνοντας ότι το κλείσιμο των προξενείων κ είναι σκόπιμο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Εάν είστε φίλοι, εάν είστε σύμμαχοι, εάν έχετε μια συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή, μοιραστείτε την μαζί μας και θα την αποτρέψουμε. Εδώ λένε "έχουμε λάβει τρομοκρατική απειλή", αυτό είναι συγκεκριμένο.

«Εάν δεν μας λέτε ποιες είναι οι πληροφορίες που δεν μοιράζεστε μαζί μας, εάν δεν τις μοιράζεστε μαζί μας, θα έψαχνα πρόθεση πίσω από αυτό. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι ενέργειες είναι επίσης σκόπιμες. Γνωρίζουμε ακόμη ότι ορισμένοι πρεσβευτές τηλεφώνησαν σε άλλους για να τους πουν "ελάτε μαζί μας". Όλα είναι ξεκάθαρα».

Εξηγώντας ότι κάλεσαν τους πρεσβευτές στο υπουργείο και έκαναν τις απαραίτητες προειδοποιήσεις, ο Τσαβούσογλου είπε: «Ξέρουμε ότι αυτό είναι σκόπιμο, ξέρουμε τι θέλετε να κάνετε. Προσπαθείτε να κάνετε την Τουρκία να φαίνεται ασταθής. Γνωρίζουμε επίσης αυτό: αν δεν εγκαταλείψετε τέτοια βήματα, θα λάβουμε πρόσθετα αναγκαία μέτρα».

Θα επιτρέπετε αποτρόπαιες πράξεις κατά της Τουρκίας και μετά θα λέτε "θα γίνω μέλος του ΝΑΤΟ";.

Μιλώντας σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μια διαδικασία που έχει βρεί τείχος από την Τουρκία εξαιτίας των τελευταίων αντιισλαμικών διαδηλώσεων στη Στοκχόλμη, ο Τούρκος υπουργός υπογράμμισε ότι «οι τρομοκράτες περιφέρονται στους δρόμους της Σουηδίας».

«Από την άλλη πλευρά, θα επιτρέψετε το κάψιμο του Κορανίου αποκαλώντας το ελευθερία της έκφρασης, θα επιτρέψετε κάθε είδους αποτρόπαιες πράξεις εναντίον της Τουρκίας και μετά θα πείτε "θα γίνω μέλος του ΝΑΤΟ". Είναι αυτό δυνατόν;», είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ