ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία έχει σημαντικά περισσότερες από 100.000 απώλειες, δήλωσε Αμερικανός Στρατηγός

0

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί «σημαντικά περισσότερες από 100.000» απώλειες και «υφίστανται τεράστιο αριθμό» δεινών από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες, δήλωσε την Παρασκευή ο κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός.

«Οι αριθμοί των απωλειών στον πόλεμο είναι πάντα ύποπτοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ σε δημοσιογράφους στη Γερμανία. «Αλλά θα σας έλεγα ότι οι ρωσικές απώλειες, την τελευταία φορά που αναφέρθηκα δημόσια [τον Νοέμβριο] είπα ότι ήταν πολύ πάνω από 100.000. Θα έλεγα ότι είναι σημαντικά πάνω από 100.000 τώρα», είπε ο Στρατηγός σύμφωνα με τη Νew York Post.

Mέχρι τον Νοέμβριο ίδιες απώλειες οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί

Ο Μίλεϊ δεν εκτίμησε τις στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας, αλλά τον Νοέμβριο υπέθεσε ότι η Ουκρανία είχε χάσει περίπου τον ίδιο αριθμό δυνάμεων με τη Ρωσία.

Την Τρίτη, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δημοσίευσαν έναν απολογισμό που αναφέρει ότι 116.950 Ρώσοι στρατιώτες είχαν «εξαλειφθεί». Αν αληθεύει, αυτό θα σήμαινε ότι περισσότερες ρωσικές δυνάμεις έχουν πεθάνει σε μάχες στην Ουκρανία από τον αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων που πέθαναν από οποιαδήποτε αίτια κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Μίλεϊ προέβλεψε επίσης την Παρασκευή ότι η μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα καταλήξει σε διαμεσολάβηση, καθώς και οι δύο πλευρές αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις

«Πρόκειται για έναν πολύ, πολύ αιματηρό πόλεμο και υπάρχουν σημαντικές απώλειες και στις δύο πλευρές», δήλωσε. «Γι' αυτό λέω ότι πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να φτάσει κάποια στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ολοκληρωθεί".

Ωστόσο, ο στρατηγός πρόσθεσε ότι αυτό θα συμβεί μόνο «όταν επιτευχθεί η τελική κατάσταση, η οποία συνεπάγεται μια ελεύθερη κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία με άθικτο το έδαφός της».

«Όταν έρθει αυτή η μέρα, τότε οι άνθρωποι θα καθίσουν κάτω και θα διαπραγματευτούν το τέλος αυτού του πράγματος, αλλά έχει υπάρξει τεράστια ταλαιπωρία και για τις δύο πλευρές».

Παρά τις απώλειες της Ρωσίας, η Μόσχα πιθανότατα εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή της σχεδόν τη δύναμη της αρχικής δύναμης εισβολής της, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία επιστράτευσης στα τέλη του περασμένου έτους.

«Οι Ρώσοι έκαναν μια επιστράτευση 300.000 ατόμων. Νομίζω ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν ίσως 250.000, κάπου σε αυτό το εύρος», δήλωσε ο Μίλεϊ. «Οπότε αντικαθιστούν τις απώλειές τους όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα».

Ανώτεροι αμυντικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ προβλέπουν μια βίαιη άνοιξη των μαχών, καθώς η Ρωσία σχεδιάζει μια νέα επίθεση μετά την πρώτη επέτειο του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο Μίλεϊ πιστεύει ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει τον σκληρό αγώνα της, καθώς το Κίεβο έχει εξαπολύσει με επιτυχία αρκετές αντεπιθέσεις σε όλη τη χώρα.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ