ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ελισάβετ: «Αντίο αγαπημένη μας γιαγιά - Είμαστε χαρούμενες που είσαι ξανά μαζί με τον παππού»

0

Η νεκροφόρα που μεταφέρει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στην τελευταία κατοικία της έφτασε στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος του δρόμου και έραιναν με λουλούδια ή χειροκροτούσαν καθώς περνούσε από μπροστά τους η νεκροφόρα, οδεύοντας για το Γουίνδσορ. Κάποιοι φορούσαν μαύρα κοστούμια ή φορέματα. Άλλοι, απλώς φούτερ ή ακόμη και φόρμες. Μια γυναίκα με βαμμένα πράσινα μαλλιά στεκόταν δίπλα σε έναν κοστουμαρισμένο άνδρα, ενώ περίμεναν να περάσει η πομπή.

Θα ακολουθήσει μια λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των μελών της βασιλικής οικογένειας. Στη συνέχεια, θα αφαιρεθούν από το φέρετρο και θα τοποθετηθούν στην Αγία Τράπεζα το σκήπτρο, το στέμμα και η σφαίρα, τα βασιλικά εμβλήματα. Ο Αυλάρχης, ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βασιλικής αυλής, θα σπάσει τη ράβδο του αξιώματός του και θα την τοποθετήσει πάνω στο φέρετρο, συμβολίζοντας το τέλος της υπηρεσίας του στη μονάρχη.

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί στη συνέχεια στη βασιλική κρύπτη, μαζί με εκείνο του συζύγου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππου. Στον βασιλικό τάφο αναπαύονται επίσης οι γονείς της και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που είσαι ξανά μαζί με τον παππού. Αντίο, αγαπημένη μας γιαγιά, ήταν τιμή μας που ήμασταν εγγονές σου και είμαστε πολύ υπερήφανες για σένα», είπαν οι εγγονές της, πριγκίπισσας Βεατρίκη και Ευγενία.

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ