ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κοστολόγηση προτάσεων Κασσελάκη: Για υπαναχώρηση εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χατζηδάκης

0

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην δεχθεί τελικά συζήτηση των οικονομικών προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσία στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με δήλωσή του ο Κ. Χατζηδάκης εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υπαναχώρηση δεχομένου ότι η πρότασή του είχε αρχικά χαρακτηριστεί «καλοδεχούμενη» από τον αρμόδιο τομεάρχη Οικονομικών Νίκο Παππά.

«Αρχικά νόμιζα ότι “γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος” και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών», αναφέρει ο κ. Χατζιδάκης και προσθέτει:

«Διότι στη συζήτηση αυτή θα αποδεικνυόταν το μέγεθος του λαϊκισμού και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποδεικνύονταν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία δεν είχαν κοστολογηθεί και εάν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν την οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και μνημόνια. Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια».

Το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί, δήλωση της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στο περιστύλιο της Βουλής, στην οποία ανέφερε:

«Ο κ. Χατζηδάκης με έναν φθηνό επικοινωνισμό προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη να προσέλθει στην Βουλή για να τον ενημερώσει ο κ. Χατζηδάκης για το κόστος των προτάσεων νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ακρίβεια και το φορολογικό, τις οποίες ήδη έχει κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ας αφήσει λοιπόν τα τεχνάσματα και σε εφαρμογή του άρθρου 85 του Κανονισμού της Βουλής ας φέρει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες, επαναλαμβάνω, τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ