ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα

0

«Παντελώς άδικα και αβάσιμα» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα όσα ακούστηκαν για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ, ενώ έκανε λόγο για «προφανή πολιτική στόχευση». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις 18 περιοχές στην Ελλάδα, όπου τα κρούσματα είναι στο «κόκκινο».

«Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της πολιτικής προστασίας τα θεωρούμε παντελώς άδικα και παντελώς αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις και επικοινωνία. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας Υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού σε όλη τη χώρα», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε: «Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, απαιτούν από όλους προσήλωση στον στόχο και στο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσε «Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοί του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα, αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία στους πολίτες για τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και προφανώς με πολιτική στόχευση».

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας έστειλε μήνυμα για συνέχεια της «μάχης» απέναντι στον κορονοϊό. «Η ουσία είναι μία. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι ώρα μάχης για όλους και εμείς όλοι στην Πολιτική Προστασία το ξέρουμε και όλοι μαζί, μαζί με τον ΕΟΔΥ, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό, μαζί με το υπουργείο Υγείας, όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής συνεχίζουμε», τόνισε.


Οι 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές των τελευταίων 14 ημερών στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:

    Πέλλα
    Δράμα
    Γρεβενά
    Θεσσαλονίκη
    Πιερία
    Φλώρινα
    Ημαθία
    Λάρισα
    Κιλκίς
    Ξάνθη
    Χαλκιδική
    Μαγνησία
    Καρδίτσα
    Καβάλα
    Τρίκαλα
    Έβρος
    Σέρρες
    Ροδόπη

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έγιναν σε όλη τη χώρα 189.710 έλεγχοι για τα μέτρα για τον κορονοϊό. Διαπιστώθηκαν 4.963 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.129.850 ευρώ, ενώ σε 13 επιχειρήσεις τιμωρήθηκαν με αναστολή λειτουργίας.


Διαφορετικες οι φετινές γιορτές

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην «καλή» συμπεριφορά των κατοίκων της Πάτρας κατά τη σημερινή ημέρα γιορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα και υπογράμμισε ότι αντίστοιχη πρέπει να είναι και η εικόνα στις επερχόμενες γιορτές της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Νικολάου.   

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές, υπενθυμίζοντας ότι δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς όσο ισχύει το lockdown. «Θα γιορτάσουμε απομακρυσμένα και θα στείλουμε τηλεφωνικά τις ευχές στους εορτάζοντες», σημείωσε.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ