ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πέτσας: Πριν τις γιορτές το άνοιγμα της οικονομίας - Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο

0

Δεν υπάρχει σχεδιασμός να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει να ανοίξει την οικονομική δραστηριότητα, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, «αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας». Αυτή τη στιγμή, η Θεσσαλονίκη δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, σημείωσε και έκανε εκ νέου έκκληση να τηρούνται τα μέτρα από όλους. «Μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα», είπε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά τι θα ανοίξει πρώτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά. Προϋπόθεση, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, είναι να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων. Οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις.», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός». Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου και ο ρυθμός μετάδοσης.


ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ