ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα κρούσματα ανεβαίνουν, τα πάρτι συνεχίζονται - Ωρες κρίσιμων αποφάσεων

0

Έντονη ανησυχία προκαλεί η έκρηξη νέων κρουσμάτων κορoνοϊού τη στιγμή που το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και τον Βόλο. Μάλιστα οι τελευταίοι αριθμοί κρουσμάτων (75) φέρνουν στην μνήμη αριθμούς περασμένων μηνών, φτάνοντας στα επίπεδα Απριλίου, όταν η χώρα ουσιαστικά περνούσε το πρώτο κύμα της πανδημίας και βρισκόταν σε ισχύ το lockdown και η χρήση sms 13030.

Χαρακτηριστικό της έξαρσης, άλλωστε είναι ότι τις τελευταίες οχτώ ημέρες 127 κρούσματα βρίσκονται στην Αττική και 94 Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε στο Open TV, o Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου «φαίνεται να είμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία. Περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, θα διεξαχθεί νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα ώστε η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα. Ο Αύγουστος αποτελεί μήνα «κλειδί» για τη μάχη με τον ιό, οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί, ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για λήψη και νέων μέτρων αν αυτό χρειαστεί.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται – Τα πάρτι επιμένουν

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού σε μπαρ και κλαμπ σε όλη την Ελλάδα, ενώ αυστηροί είναι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στα νυχτερινά μαγαζιά πέφτουν «βροχή». Στη Μύκονο πάντως συνεχίζονται και τα πριβέ πάρτι στις βίλες αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, Γραμματέας Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, μιλώντας στο OPEN TV ανέφερε: «Υπάρχει ένα ολόκληρος μηχανισμός. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συλλάβουν κάποιον και να τον πάνε αυτόφωρο για διατάραξη κοινής ησυχίας».

Για το ίδιο θέμα μίλησε στο OPEN TV και ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος: «Ο στόχος μας πραγματικά είναι οι φίλοι που έρχονται στο νησί μας να νιώθουν ασφάλεια. Όποιο κατάστημα παρανομεί έχει τις κυρώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού είναι ευσυνείδητοι, αλλά κάποια νυχτερινά μαγαζιά που έχουν να κάνουν με τον αυθορμητισμό του νέου και ο επαγγελματίας δεν μπορεί τα τιθασεύσει τον νέο».  Ο λοιμωξιολόγος, Θωμάς Νιτσοτόλης, τόνισε: «Δεν μπορεί να βλέπουμε εικόνες συνωστισμου σε μπιτς μπαρ, σε κέντρα διασκεδάσεως. Είπαμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να κάνουμε μία εξαίρεση και μία υπομονή».

Περισσότεροι από 1.000 έλεγχοι για την χρήση μάσκας

Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αντιθέτως έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές, που πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς. Όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ του Open TV, είναι πραγματικοί εντατικοί σε όλη την Αττική. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε το Σάββατο έγιναν 1.039 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις, από αυτές 18 για μη χρήση μάσκας και 6 για υπεράριθμους επιβάτες σε ΚΤΕΛ.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ