ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι καλό ετοιμάζεται στον ΟΦΑ

0

Νέα σεζόν, νέες προκλήσεις και νέοι στόχοι για τον Όμιλο Φιλάθλων Αρμένων, όπου θέλει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια να κάνει το βήμα παραπάνω. 

Αρχικά, υπάρχει ένας κορμός που είναι ο ίδιος, ενώ και ο προπονητής,  Στέλιος Νικηφόρος, θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πάγκο της ομάδας μας. Επίσης, τα παιδιά από τα τμήματα ακαδημιών έχουν ήδη μαζέψει εμπειρίες και θέλουν να βγουν περισσότερο μπροστά φέτος. Η διοίκηση, και ο πρόεδρος, Γιώργος Δρουδάκης, προσφέρει στους ποδοσφαιριστές όλα όσα είναι απαραίτητα από υλικά, μέχρι εγκαταστάσεις και ένα οικογενειακό κλίμα που δεν βρίσκεται εύκολα σε άλλο σωματείο. 

Έτσι λοιπόν 3 άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι στον ΟΦΑ, ο πρόεδρος, Γιώργος Δρουδάκης, ο προπονητής, Στέλιος Νικηφόρος και ο ποδοσφαιριστής, Γιώργος Βογιατζάκης, μίλησαν στην επίσημη σελίδα της ομάδας για τη φετινή χρονιά αλλά και γενικότερα για το σωματείο που αγαπούν και υπηρετούν.

Γ. Δρουδάκης: « Έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε παιδιά και θα το συνεχίσουμε»

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος μας, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα παιδιά που έχει αναδείξει η ομάδα και έχουν αποκτήσει εμπειρίες, τις δυσκολίες που υπάρχουν για να είσαι παράγοντας, και στο όραμα που έχει για τον ΟΦΑ.

 

– Μετά από 5 χρόνια στην προεδρία της ομάδας, τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε το έργο σας:

 

 «Εκείνο το στοιχείο που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω το έργο μου είναι η συνολική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και η ανάδειξη των μικρών παιδιών που συμβαίνει εδώ και 5 χρόνια , προωθώντας τα παιδιά της ακαδημίας, ενώ και όσα παιδιά έρθουν στην ομάδα μας είναι και αυτά σε νεαρή ηλικία. Μας αρέσει πολύ να δουλεύουμε με νεαρά παιδιά και να τα αναδεικνύουμε και αυτό το έργο θα συνεχιστεί και φέτος». 

 

– Βλέπουμε ότι εύκολα- δύσκολα ο ΟΦΑ καταφέρνει να παραμένει στην κατηγορία της Α’ΕΠΣΡ, θεωρείται ότι σιγά σιγά η ομάδα αρχίζει να αποκτά την δική της ταυτότητα?

 

«Φυσικά και η ομάδα αποκτά τη δική της ταυτότητα – φιλοσοφία. Αυτά τα παιδιά που έχουμε τα δουλεύουμε εδώ και 5 χρόνια με σκοπό να εξελιχθούν, το έχουμε καταφέρει αυτό και έχουν αποκτήσει εμπειρίες. Έρχονται και άλλα παιδιά από πίσω και θα γίνει μια μίξη πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών με νεαρών και φέτος η ομάδα θα τα πάει καλύτερα και θα πετύχει τους στόχους της».

 

– Ποιο είναι το όραμα σας για τον ΟΦΑ?

 

«Το όραμα μου είναι αυτό που υλοποιούμε εδώ και 5 χρόνια. Δηλαδή, να προβιβαζονται παιδιά από τις ακαδημίες μας στην ανδρική ομάδα, να δουλεύουμε με μικρά παιδιά και να μη γίνεται αυτός ο χαμός ή το “πάρτυ” με τα λεφτά που συμβαίνει στις υπόλοιπες ομάδες. Είμαστε η μοναδική ομάδα στο Α’ τοπικό Ρεθύμνου που δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ κάποιον ποδοσφαιριστή για να παίξει για εμάς. Το μόνο που πληρώνουμε είναι τα οδοιπορικά μερικών ποδοσφαιριστών και θα συνεχίσουμε ως προς αυτή την φιλοσοφία και τα επόμενα χρόνια». 

 

– Πόσο δύσκολο είναι να είσαι πρόεδρος τη σημερινή εποχή με τις γνωστές δυσκολίες που υπάρχουν:

 

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και ακόμα πιο δύσκολες έχουν γίνει και οι χορηγίες. Έτσι, αναγκάζεσαι να αναλάβεις εσύ εξ ολοκλήρου τα έξοδα της ομάδας σου. Οι ποδοσφαιριστές σε αυτό το κομμάτι δεν φταίνε, ίσα ίσα που οι ίδιοι κάνουν πολλές θυσίες για να βρίσκονται στις προπονήσεις και να κάνουν αυτό που αγαπούν και εμείς οι επικεφαλείς των ομάδων θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να τους κάνουμε να αγαπήσουν τον αθλητισμό, για να αγωνίζονται σε εμάς με ευχαρίστηση και όρεξη». 

-Μια ευχή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:

«Εύχομαι όλες οι ομάδες, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές να έχουμε υγεία για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε ο καθένας από τον δικό του τομέα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να εξελίξουμε το ποδόσφαιρο του Ρεθύμνου γιατί τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Εμείς από την πλευρά το προσπαθούμε αυτό εδώ και 5 χρόνια, μέσα από την φιλοσοφία μας και αυτό που πρεσβεύουμε πάντα είναι να μην υπάρχει βία αφού η ομάδα είναι μια δεύτερη οικογένεια. Από την ομάδα γαλουχουμε τα παιδιά στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, να τους δίνουμε τα εφόδια για είναι δυνατοί και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στη ζωή».

Στ. Νικηφόρος: «Θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας με τα νέα παιδιά»

Στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδα μας, μίλησε για το πως αισθάνεται που συνεχίζει στον ΟΦΑ, για το αν μπορεί η ομάδα να πετύχει κάτι παραπάνω και ποιο είναι αυτό το κομμάτι που θέλει να προσθέσει φέτος σε σχέση με πέρυσι. 

– Πώς αισθάνεσαι μετά την περσινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΡ: 

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πάγκο του ΟΦΑρμένων, διότι η ομάδα κατάφερε να σωθεί μαθηματικά την περασμένη σεζόν και τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια της σεζόν έδειξαν υψηλή θέληση και βελτίωση κάτι που θέλουμε να δουλέψουμε και τη νέα σεζόν».

 – Φέτος θα είσαι για δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας, ποιο είναι αυτό το νέο κομμάτι που θες να προσθέσεις σε σχέση με την περσινή σεζόν: 

«Όπως είπα και πριν είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι εδώ και αυτό που θέλουμε να βάλουμε φέτος είναι να συνεχίσουμε το έργο μας με τα νέα παιδιά. Εδώ και πολλά χρόνια ο ΟΦΑ είναι από τις υγιείς ομάδες του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου που παράγει και αναδεικνύει νέους παίκτες, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και φέτος».

Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει παραπάνω πράγματα από τον στόχο της παραμονής? 

«Φυσικά και το πιστεύω αυτό, αφού η ομάδα κατάφερε με την αξία της να παραμένει την προηγούμενη χρονιά στην κατηγορία και έτσι φέτος θέλουμε να τερματίσουμε ακόμα πιο ψηλά, με την ίδια πάντα φιλοσοφία, δηλαδή να αναδείξουμε νέους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω στην ομάδα μου πάρα πολύ και θα πετύχουμε τους στόχους μας».

– Θέλω να μου πεις μια φάση που σου έχει μείνει χαραγμένη από την περσινή σεζόν:

«Θα σου πω για δύο παιχνίδια με μια καλή και μια κακή ανάμνηση. Η πρώτη είναι με τον Φοίνικα που κερδίσαμε με 3-0 στο ημίχρονο και τελικά δεν κερδίσαμε το παιχνίδι από τις “λυπηρές” φάσεις που δεν μας άφησαν να κερδίσουμε και η δεύτερη είναι το πολύ μεγάλο διπλό κόντρα στην ομάδα των Λιβαδίων, μέσα στο γήπεδο τους, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο».

– Μια ευχή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες μαζί με τη δική μας να εκπληρώσουν τους στόχους τους και μεσαία από την καρδιά μου να μην υπάρχει βία στα γήπεδα».

Γ. Βογιατζάκης: «Ο ΟΦΑ είναι κάτι παραπάνω απο ομάδα για εμένα» 

Για το τέλος μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος αναφέρθηκε και εκείνος στα νέα παιδιά του ΟΦΑ, για το τι έχει η ομάδα και διαφέρει απο τις άλλες, και αν μπορεί φέτος το σωματείο να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χρονιές. 

– Πόσα χρόνια αγωνίζεσαι με την ομάδα των Αρμένων? 

« Στην ομάδα του ΟΦΑ βρίσκομαι από το 2002 όταν ξεκίνησα από τις ακαδημίες της ομάδας και σιγά σιγά βρέθηκα στην ανδρική. Για μένα είναι κάτι παραπάνω από ομάδα, είναι μια οικογένεια και γι’αυτό πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

– Πιστεύεις ότι με τα νέα παιδιά που έρχονται σιγά σιγά ο ΟΦΑ θα μπορέσει να βελτιώσει την αγωνιστική του θέση στο πρωτάθλημα μέσα στα επόμενα χρόνια? 

«Σίγουρα το πιστεύω αυτό γιατί πιστεύω πολύ στα παιδιά που έρχονται από κάτω. Πλέον, θεωρώ ότι έχουν αποκτήσει τις εμπειρίες που χρειαζόντουσαν για να κάνουν το βήμα παραπάνω και σε συνδυασμό με τους πιο έμπειρους παίκτες στην ομάδα, θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». 

-Τι θεωρείς ότι είναι αυτό που έχει ο ΟΦΑ και διαφέρει από τις υπόλοιπες ομάδες? 

«Αυτό που διαφέρει ο ΟΦΑ από τις άλλες ομάδες είναι πρώτη απ’ολα οι άνθρωποι της ομάδας που είναι εκεί για εμάς σε ό,τι χρειαστούμε και δημιουργούν ένα καλό οικογενειακό κλίμα. Επίσης είναι οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν και μας παρέχουν, όπως και η οργάνωση που για μένα είναι σε πιο ψηλό πλαίσιο από εκείνου του τοπικού». 

– Πώς αισθάνεσαι που ξεκινάει η νέα σεζόν:

«Είναι μια σεζόν που όλοι θεωρώ και όχι μόνο εγώ ανυπομονούμε να ξεκινήσει. Αυτό έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τις βλέψεις που έχουμε θέσει φέτος στην ομάδα και υπάρχει και είμαστε όλοι αισιόδοξοι για κάτι καλό». 

– Μια ευχή ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος: 

«Υγεία πάνω απ’ όλα και προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ