ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας Ρεθύμνου: "Μην φοβάσαι, σπάσε την σιωπή"

0

Η γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου βρίσκεται δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και αντιστέκεται στην έμφυλη βία. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της βίας κατά των γυναικών (25/11), η ομάδα μας στέλνει το δικό της μήνυμα και στέκεται αρωγός αυτής της προσπάθειας, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνου.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΔΕΙΞΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ… ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

Το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της ομάδας μας αποτελούμενη από παίκτριες συνέβαλαν στην ενημέρωση, την επικοινωνία και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών για την πάταξη της έμφυλης βίας, που διοργάνωσε η κοινωνική υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνου και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών. Συγκεκριμένα, έδωσαν το «παρών» στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που στήθηκαν στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, του Αγίου Γεωργίου Πεταλλιώτη και στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, μοιράζοντας φυλλάδια σε περαστικούς και παρέχοντας ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, στον τελευταίο σημερινό σταθμό βρέθηκε και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, καθώς και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ συνοδεία των καθηγητών τους.

Η εκστρατεία για τον αγώνα κατά της έμφυλης βίας ξεκίνησε από… το γήπεδο και τις εντός έδρας αναμετρήσεις στην Women’s Football League, με όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας να είναι αφιερωμένα στη δράση κατά της βίας των γυναικών. Οι παίκτριες μας φορώντας μπλουζάκια και κρατώντας ανάλογο πανό, καλούσαν τις γυναίκες που υποφέρουν να σπάσουν τη σιωπή και να ζητήσουν βοήθεια. Μία δράση που αναμένεται να συνεχιστεί ως το τέλος της σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, επίσης, δημιουργήθηκε ένα βίντεο, όπου συμμετείχαν όλες οι αθλήτριες της ομάδας μας σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία Ρεθύμνου και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στο Ρέθυμνο, με τα κορίτσια να στέλνουν ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. 

Η γυναικεία ομάδα του Αστέρα Ρεθύμνου θα συνεχίσει να προσπαθεί ώστε να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διάχυση των αρχών και πρακτικών της ισότητας των φύλων, προωθώντας τον σεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις και προασπίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών. Στόχος είναι η συνεχής ενημέρωση μέσα από την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, η οποία είναι σημαντική και αναγκαία προκειμένου η κοινωνία να επιδείξει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στο Ρέθυμνο λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) από τις 8 πμ. έως τις 4 μ.μ.

Στεγάζεται στη Λεωφόρο Κουντουριώτη, αριθμ. 98, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2831056607, το e-mail: [email protected] και η σελίδα στο facebook: www.facebook.com/isotitavia.reth

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ