ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης: «Στο εξωτερικό σε βοηθάνε για να γίνεις επαγγελματίας»

0

Ο Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης ο οποίος αγωνίζεται στην Γερμανία και στην fc Hellas Munich, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα Ρέθεμνος, για την ζωή εκεί, τις διαφορές ανάμεσα στο Γερμανικό ποδόσφαιρο με το Ελληνικό αλλά και για το πώς στο εξωτερικό προετοιμάζουν καλύτερα έναν παίκτη για να γίνει επαγγελματίας.

Πώς και πήρες την απόφαση να μετακομίσεις στην Γερμανία?

«Πάντα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου στο εξωτερικό είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να δω τον εαυτό μου σε διαφορετική χώρα-σε διαφορετικό πρωτάθλημα κάτι που το ήθελα τα τελευταία χρόνια και είμαι σίγουρος ότι είμαι στον σωστό δρόμο».

Θα μας μιλήσεις για την ομάδα που αγωνίζεσαι?

«Η ομάδα που αγωνίζομαι λέγεται fc Hellas Munich η οποία αποτελείται από Έλληνες αλλά και Γερμανούς ποδοσφαιριστές και αγωνιζόμαστε στην kreisliga του Μονάχου η οποία είναι ημιεπαγγελματική».

Πως είναι η ζωή εκεί πέρα?

«Η ζωή στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο είναι πολύ ξεχωριστή θα έλεγα έχει καταπληκτικά τοπία και μέρη που μπορεί να αφιερώσει κάποιος από το χρόνο του. Ο γερμανικός λαός είναι πολύ πειθαρχημένος μπορώ να πω και επίσης αγαπούν πολύ τους  Έλληνες του εξωτερικού».

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Γερμανικό και Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Οι διάφορες οι οποίες υπάρχουν στις δυο χώρες αυτές δε είναι τόσο πολλές. Οι Γερμανοί είναι περισσότερο λάτρες του ποδοσφαίρου και γενικά είναι για αυτούς μια ξεχωριστεί μέρα όταν πάνε να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ή μια προπόνηση».

Πιστεύεις ότι η επιλογή του εξωτερικού είναι η καλύτερη λύση για τους νέους σε ηλικία παίκτες:

«Ως προς την ποιότητα των παικτών δε θα έλεγα ότι υπάρχουν τόσες πολλές διάφορες, στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει όλοι μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αυτό που διαφέρει όμως είναι η ένταση δηλαδή ο ρυθμός που κάνει την Γερμανία να ξεχωρίζει σε αυτό. Οι Γερμανοί δουλεύουν πάνω στο phicycal κομμάτι πολύ σκληρά και αυτό τους κάνει πολύ ισχυρούς στον αγωνιστικό ρόλο. Στην Γερμανία και γενικότερα στο εξωτερικό ένας ποδοσφαιριστής θα δει πολλά περισσότερα πράγματα από την άποψη σε υποδομές, από ακαδημίες μέχρι και αντρική ομάδα όπως (εγκαταστάσεις, διαμονές, γυμναστήρια, κέντρα αποκαταστάσεις) που όλα αυτά αυτόματα σε κάνουν να νοιώθεις ότι δουλεύεις σε επαγγελματικά πρότυπα πράγμα το οποίο σε βοηθάει να γίνει καλύτερος με την βοήθεια της ομάδας και τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Πιστεύω ότι στο εξωτερικό οι Έλληνες γίνονται πολύ πιο δυνατοί διότι τους βοηθάει και το κλίμα που επικρατεί γενικά σε μια Γερμανική ομάδα».

Σε ποια θέση αγωνίζεσαι και τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο στον αγώνα?

«Η θέση που αγωνίζομαι είναι στο κέντρο, απολαμβάνω κάθε στιγμή και κάθε λεπτό στον Αγωνιστικό χώρο μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο το αγαπώ».

Ένα μήνυμα στα νέα παιδιά:

«Αυτό που έχω να πω στις μικρότερες ηλικίες είναι να αγαπάνε αυτό που κάνουν να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα είναι τρόπος ζωής. Μπορείς να πάρεις άπειρα πράγματα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα από το ποδόσφαιρο Και κάτι τελευταίο να μην τα παρατάνε στις δύσκολες στιγμές αλλά να γίνονται δυνατότεροι».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ