ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα σχολική χρονιά και αθλητισμός

0

Ήρθε ο Σεπτέμβρης, μήνας στον οποίο (συνήθως) γίνονται οι εγγραφές των παιδιών στις διάφορες ενασχολήσεις ή/και αθλήματα. Τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, μαθαίνουν τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας, ισχυροποιούν το χαρακτήρα τους. Η τέχνη ή το σπορ που ταιριάζει στο κάθε παιδί είναι ένας γρίφος και η αναζήτηση δεν σταματά μέχρι να βρεθεί αυτό που ικανοποιεί το παιδί αλλά και τα κριτήρια των γονέων.

Το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα μας, παρ’ ότι σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό, έχει να επιδείξει πολύ σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είχε φτάσει να βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου, ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης, πέρα από τους τίτλους που έχει, παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Αυγούστου στο Τόκυο, όπου έφτασε στους 32 καλύτερους και έμεινε έξω από την 16άδα για μία λεπτομέρεια!

Στην πόλη μας, το άθλημα ήρθε πριν λίγα χρόνια, με την δημιουργία του Ομίλου επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ρεθύμνου (Επ.Α.Ρ). Η έδρα του βρίσκεται στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ατσιπόπουλου, σε μία από τις καλύτερες αίθουσες του σπορ πανελληνίως! Προπονητής είναι ο Σπύρος Κιούφης, πρώην αθλητής στο υψηλότερο επίσης επίπεδο, καθώς έχει παίξει στην εθνική Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό, στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γερμανίας, με πληθώρα τίτλων και διακρίσεων. Το κλίμα μεταξύ των παιδιών είναι εξαιρετικό, ενώ τρεις από τους παλιότερους αθλητές έχουν ήδη στο ενεργητικό τους σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η επίσης πρόσφατα δημιουργηθείσα ανδρική ομάδα του Επ.Α.Ρ κατάφερε κάτι που ελάχιστες ομάδες σε όλα τα σπορ έχουν κάνει: να ανεβαίνει κάθε χρονιά κατηγορία, φτάνοντας σήμερα να παίζει στην Α1!

Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι άθλημα πολύ τεχνικό, με στρατηγική αλλά και συνεχόμενη κίνηση (παρόλο που με την πρώτη ματιά φαντάζει το αντίθετο). Εξασκεί την εγρήγορση, τα αντανακλαστικά, ενώ βέβαια δίνει πολύ ευχαρίστηση στα παιδιά. Είναι η διαφορετική, η ξεχωριστή πρόταση.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε (όπως και τρόπους επικοινωνίας) στο https://www.facebook.com/epar.tabletennis

Καλή σχολική χρονιά

Ντίνος Πετράκης

Μέλος Επ.Α.Ρ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ