ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Κ19 της Επισκοπής είναι η ευκαιρία για τα νέα παιδιά

0

Οι προπονητές της Κ19 της Επισκοπής, Νίκος Καραδάκης και Λώρενς Ταμάμης, μίλησαν αποκλειστικά στην εφημερίδα Ρέθεμνος και αναφέρθηκαν στην ευκαιρία που δίνεται στα νέα παιδιά του νομού μας να διακριθούν μέσα από την ομάδα, στην φιλοσοφία που έχει η ομάδα αλλά και στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την διάκριση των παικτών.

Πριν λίγες μέρες γίνανε τα δοκιμαστικά για την Κ19, είστε ευχαριστημένοι από την συμμετοχή αλλά και το ταλέντο των παιδιών που ήρθανε?

Ν.Κ: «Είμαστε ευχαριστημένοι από τα δοκιμαστικά, μας τίμησαν με την παρουσία τους αρκετά παιδιά και από το Ρέθυμνο αλλά και από τα Χανιά, είδαμε και αξιολογήσαμε και την ποιότητα τους αλλά και το ταλέντο. Σίγουρα περιμέναμε περισσότερα από τις ομάδες του νομού μας, όσον αφορά την υποστήριξη, παρόλα αυτά είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε την δυνατότητα να πλαισιώσουμε την ομάδα με νέα παιδιά. Στις 17 Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας μας και θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε και άλλα παιδιά από τον νόμο μας».

Λ.Τ: «Φυσικά και είμαστε ευχαριστημένοι από την προέλευση των παιδιών στο δοκιμαστικά και είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να έρθουν και άλλα παιδιά. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι θα είναι ένα όμορφο πρωτάθλημα, με μεγάλο ανταγωνισμό αλλά και με πολύ καλό οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και θα έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτή την διαδικασία του πρωταθλήματος να δείξουν το ταλέντο τους και δουν τις αντοχές τους».

Ποιο ήταν αυτό που σας τράβηξε για να αναλάβετε τα ηνία της Κ19 της Επισκοπής?

Λ.Τ: «Αρχικά με τράβηξε το όνομα της Επισκοπής, διότι γνωρίζω την φιλοσοφία της πάνω στο παιχνίδι. Προσωπικά ήθελα να συνεργαστώ με τον Νίκο Καραδάκη επειδή ξέρω πόσο οργανωτικός και μεθοδικός είναι στις προπονήσεις του και είμαι σίγουρος ότι θα αποκτήσω πολλά εφόδια για το μέλλον μέσα από την συνεργασία μαζί του».

Ν.Κ: «Από την εμπειρία που αποκόμισα από την περσινή συμμετοχή μου με την ανδρική ομάδα της Επισκοπής στην Football League, και στα οργανωτικά θέματα της ομάδας, όταν μιλήσαμε με τον πρόεδρο και τα εχέγγυα που πήρα μέσα από την κουβέντα μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου να αναλάβω την Κ19. Θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα δουλέψει στα πρότυπα της Ανδρικής ομάδας και θα έχουν τις ίδιες παροχές με την Α΄ ομάδα. Το πρωτάθλημα ανήκει στην Super League 2 που σημαίνει ότι οργανωτικά θα είναι άρτια δομημένο και τα παιδιά θα ζήσουν τις επαγγελματικές κατηγορίες μέσα από την οργάνωση μας και την συνέπεια μας. Πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν ότι η Κ19 της Επισκοπής δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλες ομάδες που παίζουν σε επαγγελματικές κατηγορίες στην ίδια ηλικία, και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς, να δείξουν από πολύ μικροί το ταλέντο τους».

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Γιατί ένα νεαρό παιδί να προτιμήσει την Κ19 και όχι μια ομάδα του τοπικού?

Ν.Κ: «Είναι ένα πρωτάθλημα εντελώς διαφορετικό από τοπικό, σε δομή, σε προσέγγιση , οργάνωση αλλά και στον τρόπο μεταχείρισης των παιδιών. Είναι ένα πρωτάθλημα που στα παιδιά προσφέρει ισονομία και αξιοκρατία, επειδή έχουν να "παλέψουν" για το ταλέντο τους μεταξύ συνομήλικων τους, και όσα παιδιά έχουν το όνειρο να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να διακριθούν μέσα από την ομάδα, καθώς "τα μάτια" πολλών ομάδων θα είναι στραμμένα στους αγώνες που θα δίνουμε. Τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στο πως είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, για το πώς είναι να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, τι παροχές και ευκαιρίες μπορεί να σου προσφέρει. Δεν συγκρίνεται σε τίποτα από ένα πρωτάθλημα τοπικού και δυστυχώς δεν έχουμε ομάδες στην Γ' Εθνική ώστε κάποια παιδιά που έχουν ταλέντο να ενσωματωθούν σε τέτοιες ομάδες και να διακριθούν και εκείνα. Για τα παιδιά μέχρι 19 ετών είναι μια τεράστια ευκαιρία για να δείξουν το ταλέντο τους εκτός Κρήτης».

Λ.τ: «Συμφωνώ με αυτά ανέφερε ο Νίκος και σε συνδυασμό με την φιλοσοφία της ομάδας που είναι το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει, πιστεύω και θέλω μέσα από την δοκιμασία που θα περάσουν οι παίκτες, να ευχαριστηθούν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιτευχθούν οποίοι στόχοι έχουν οριοθετήσει».

Τι αντιπροσωπεύει η Κ19 της Επισκοπής για το Ρέθυμνο

.Ν.Κ:« Έχουμε δει στο παρελθόν, παρά πολλά παιδιά που αναζητούσαν το όνειρο τους, να ψάχνουν πως θα μετακομίσουν από τον νόμο μας σε άλλους νομούς για να παίξουν ποδόσφαιρο σε μια under, είτε αυτή ήταν του ΟΦΗ, του Εργοτέλη η και των Χανίων. Τώρα το Ρέθυμνο έχει την  under της Επισκοπής, μια ομάδα που είναι ασφαλής επιλογή για τα παιδιά του νομού μας. Χωρίς άγχος και πίεση για να αποδείξουμε κάτι συγκριτικά με κάποια άλλη ομάδα. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο που θα βασίζεται στις αρχές του ποδοσφαίρου και με πολύ δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Λ.Τ: «Πολλά παιδιά πρέπει να αλλάξουν πόλη για να βρεθούν σε μια under ομάδα, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ σημαντικό προνόμιο για τα παιδιά του Ρεθύμνου, καθώς θα μπορούν να μείνουν στην πόλη τους, με την οικογένειά τους και τους φίλους τους να αναδείξουν το ταλέντο τους. Το γεγονός ότι υπάρχει η Κ19 στην Επισκοπή είναι καλό για όλη την πόλη του Ρεθύμνου».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Θεωρείται ότι στο μέλλον η Επισκοπή θα είναι σε θέση σε να παράγει και να προωθεί δικά της παιδιά τόσο για την ανδρική ομάδα αλλά και για  μεγαλύτερες ομάδες?

Ν.Κ: «Για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό θα πρέπει στα παιδιά να δώσουμε κίνητρο, να τους δείξουμε ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους να τους δώσουμε την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Όταν υπάρχει στον νομό μια ομάδα η οποία είναι επαγγελματική, με σωστή και δομημένη δουλειά θα πρέπει να κατευθύνουμε τα παιδιά προς τα εκεί, για να έχουν κίνητρο και να μην αρκούνται μόνο στο φιλοσοφικό κομμάτι και σε συμβουλές που δεν τα βοηθούν. Δυστυχώς αυτό λείπει στα παιδιά τώρα, τα όνειρα τους περιορίζονται σε συγκεκριμένες επιλογές, απογοητεύονται εύκολα και ο στόχος ο δικός μας είναι να υπάρχει μια συνέχεια και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε εμείς, είναι να προωθήσουμε παιδιά από την under στην ανδρική ομάδα».

Λ.Τ: «Εμείς σαν Κ19 θα δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο αλλά και φιλοσοφία με την ανδρική ομάδα. Βέβαια εξαρτάται και απο τα ίδια τα παιδιά, τις στόχους θα οριοθετήσουν αλλά και μέχρι που φτάνουν τα όνειρα τους, γιατί αν όντως αξίζει ένα παιδί να παίξει στην πρώτη ομάδα θα τον πάμε. Σαν πρωταρχικό στόχο έχουμε βάλει την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, δεν είναι σκοπός μας μόνο το αποτέλεσμα αλλά και να κερδίσει το ίδιο το παιδί πράγματα και να εξελιχθεί τόσο σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν άνθρωπος».

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει για την εφετινή σεζόν στην ομάδα:

Ν.Κ: «Ο στόχος της ομάδας είναι να κοιτάζει ψηλά. Εκεί βρίσκεται η πρώτη ομάδα, άρα ο στόχος ο δικός μας είναι να ετοιμάζουμε ποδοσφαιριστές όσο πιο γρήγορα μπορούμε για εκεί. Επειδή είναι η πρώτη χρονιά, ο αρχικός μας στόχος είναι η Κ19 να καθιερωθεί, να έχει μια συνέχεια και κάθε χρόνο να προωθούμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε στην ανδρική ομάδα. Επειδή πολλά παιδιά σπουδάζουν και θα πάνε σε άλλους νομούς για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, θα θέλουμε να έχουμε ποδοσφαιριστές έτοιμους, έτσι όταν θα πάνε να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους, να έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν άμεσα σε μια ομάδα του ίδιου επιπέδου».

Λ.Τ: «Επιθυμούμε να διαφημίσουμε μέσα από την δουλειά μας την Κ19, να εξελίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Γνωρίζουμε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο καθώς πολλά παιδιά βρίσκονται σε απραξία και σε κακή φυσική κατάσταση. Είναι μια δυσκολία που ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε γιατί θα πρέπει η επαναφορά αυτών των παιδιών να γίνει με ομαλό τρόπο, χωρίς τραυματισμούς. Θέλουμε τα παιδιά να αισθανθούν το όμορφο κλίμα που θα έχουμε στην ομάδα, να αποκτήσουν πάθος για το ποδόσφαιρο και να αισθανθούν ασφάλεια μπαίνοντας σε μια οικογένεια».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ