ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Valentino Rossi ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το MotoGP

0

Ο θρύλος του MotoGP, Valentino Rossi, μόλις ανακοίνωσε από την Αυστρία, στο πλαίσιο του GP Στυρίας, ότι η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία του στο MotoGP, αφού επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από αγώνες.

Με μια καριέρα που μετράει 26 χρόνια, ο 41χρονος σήμερα Rossi, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και σίγουρα ο πιο δημοφιλής αναβάτης στην ιστορία του πρωταθλήματος, καθώς ο Ιταλός έχει κατακτήσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα κορυφαίων κατηγοριών και εννέα συνολικά, σε MotoGP, 250 κ.εκ. και 125 κ.εκ..


Μέχρι σήμερα, στους 414 αγώνες που έχει πάρει εκκίνηση, o Rossi έχει κερδίσει τους 115 εξ’αυτών, με τις 89 νίκες να έρχονται στην πρώτη κατηγορία σε 363 αγώνες, ενώ συνολικά έχει ανέβει στο βάθρο 235 φορές (199 στην κορυφαία κατηγορία), με την τελευταία να είναι φέτος στον αγώνα της Ολλανδίας.

Ο Rossi θα παραμείνει ενεργός στο πρωτάθλημα του MotoGP, ως ιδιοκτήτης της ομάδας που φέρει το όνομά του, την Aramco VR46, η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν ως πελατειακή ομάδα, με τις μηχανές της Ducati. Επιπλέον, στη σημερινή του συνέντευξη ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να τρέχει σε αγώνες, αλλά με αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικά ο 42χρονος αναβάτης είπε:

    Γεια σε όλους. Νιώθω συγκινημένος και λίγο αμήχανα εδώ. Χρειάζομαι ένα τραπέζι, τουλάχιστον (σ.σ. καθόταν απλώς σε ένα σκαμπό μπροστά στις κάμερες). Είχα πει ότι νωρίτερα μέσα στη σεζόν θα πάρω την απόφασή μου για του χρόνου μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

    Αποφάσισα να σταματήσω στο τέλος της χρονιάς και δυστυχώς αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως οδηγός του MotoGP. Είναι δύσκολο και μια πολύ λυπηρή στιγμή γιατί είναι πολύ δύσκολο να λέω ότι του χρόνου δεν θα τρέχω με μοτοσικλέτες. Το κάνω αυτό για περίπου 30 χρόνια και έτσι η ζωή μου του χρόνου θα αλλάξει από αυτήν την άποψη. Παρόλα αυτά, ήταν σπουδαία, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ.

    Ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι και ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό. Πέρασα 25 ή 26 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν σπουδαία και είχα μια αξέχαστη στιγμή με όλη την ομάδα, όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για εμένα. Δεν έχω πολλά να πω, μόνο αυτό.

autoblog.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ