ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το στολίδι του Ρεθύμνου είναι γυναικείο

0

Ο  Γιώργος Ιωαννίδης, ο οποίος ήταν ο προπονητής του Αστέρα Ρεθύμνου περσινό πρωτάθλημα και η παίκτρια της ομάδας Γεωργία Σταγάκη μίλησαν αποκλειστικά στην εφημερίδα Ρέθεμνος και αναφέρθηκαν στην μεγάλη επιτυχία  παραμονής της ομάδας στην Α' Εθνική γυναικών αλλά και στην επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η γυναικεία ομάδα του Αστέρα κόσμησε με την παρουσία της το περσινό πρωτάθλημα γυναικών της Α' Εθνικής, όπου εκτός από την κρητική φιλοξενία, επέδειξε ήθος και αξιοπρέπεια. Μάλιστα κατάφερε στην πρώτη της χρονιά να πανηγυρίσει την παραμονή της στην Α’  Εθνική. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς σε ένα πρωτάθλημα που διεξήχθη μόλις έναν γύρο εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Αστέρας πέτυχε 14 γκολ και πρώτη σκόρερ ήταν η Χριστιάνα Μανωλίτση με 3 γκολ. Ακολούθησαν με 2 γκολ Ελευθερία Δαφέρμου, Εύη Τούνα και Βούλα Τζαγκαράκη, ενώ τέλος από 1 γκολ πέτυχαν  η Γεωργία Σταγακη και Μαρία Κελαϊδή. Τα άλλα 3 γκολ είχαν επιτευχθεί  στον άνευ αγώνα  με την Σπάρτη.

Γ. Ιωαννίδης: «Η νίκη μέσα στο Άργος απογείωσε την ομάδα»

Ο Γιώργος Ιωαννίδης, έκανε μια μίνι ανασκόπηση της σεζόν που ήταν περίεργη εξαιτίας της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στην νίκη στο Άργος με την οποία η ομάδα «απογειώθηκε».

ΗΤΑΝ  ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΥ

«Από την έναρξη του πρωταθλήματος  έπρεπε μέσα σε έναν μήνα να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία, σε μια κατηγορία η οποία έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις. Ερχόμενος εδώ για πρώτη φορά στην ομάδα, έπρεπε σε πολύ σύντομο διάστημα  να περάσω την φιλοσοφία μου στις παίκτριες και να τις προετοιμάσω ώστε να συμμετάσχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα που κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει. Το πρωτάθλημα ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς διεξήχθη με μόλις έναν γύρο, και σε συνθήκες που οι κοπέλες δεν ήταν συνηθισμένες καθώς παίζαμε 2 φορές την εβδομάδα (Κυριακή και Τετάρτη). Δεν είχαμε το βάθος πίσω από τη ομάδα αλλά θεωρώ ότι όλες οι κοπέλες σταθήκανε αντάξιες στις υποχρεώσεις τους, έχω μείνει άναυδος όσον αφορά την ομαδικότητα που διαθέτανε αλλά και όσον αφορά τον χαρακτήρα τους».

ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΜΑΣ

«Ξεκινήσαμε παρά πολύ καλά, αν και όπως συμβαίνει πάντα στις ομάδες ήρθαν και 1-2 κακά αποτελέσματα τα οποία επηρέασαν την ψυχολογία μας αλλά γρήγορα βρήκαμε τα πατήματα μας και ανεβήκαμε. Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα γινότανε όλο και καλύτερη και η ψυχολογία ήταν στα ύψη συνέχεια παρόλο που σε πολλά παιχνίδια είχαμε προβλήματα και απουσίες. Όπως προείπα η ομάδα δεν διέθετε βάθος για να στηριχθεί αλλά το παιχνίδι που μας απογείωσε ήταν η εκτός έδρας αναμέτρηση στο Άργος, όπου ανέβασε το ηθικό και μας έδειξε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ακολούθησαν κάποια παιχνίδια όπου η τύχη μας δεν ήταν με το μέρος μας ενώ παίξαμε παρά πολύ καλά αλλά αδικηθήκαμε από τα αποτελέσματα. Όμως πλέον είχε πια μπει το νερό στο αυλάκι γιατί η ομάδα είχε εξασφαλίσει την παραμονή της, μέχρι που ήρθε η τελευταία αγωνιστική που χάσαμε το παιχνίδι με ΟΦΗ στο 95’ στην τελευταία φάση. Η ομάδα πανηγύρισε την παραμονή της κάτι που ήταν μεγάλο επίτευγμα όχι μόνο για τον Αστέρα αλλά γενικότερα και για την πόλη».

Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Η διοίκηση της ομάδας είμαι σίγουρος ότι θα ενισχύσει τον Αστέρα στις θέσεις που υπάρχουν ελλείψεις και του χρόνου η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα. Οι άνθρωποι της έχουν γνώση για το τι χρειάζεται και με την σωστή οργάνωση που έχει ο Αστέρας θα πάει καλύτερα στο επόμενο πρωτάθλημα, το οποίο ευελπιστώ να είναι κανονικό και να διεξαχθεί με δύο γύρους, με πιο πολλά παιχνίδια. Το μεγαλύτερο κέρδος για φέτος εκτός από την εξασφάλιση της παραμονής είναι οι εμπειρίες που απέκτησαν οι παίκτριες, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές από αυτές δεν είχαν παίξει ξανά στην Α Εθνική. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αστέρα για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Ήταν ένα εποικοδομητικό τρίμηνο και εξελίχθηκα τόσο σαν προπονητής, όσο και σαν άνθρωπος. Κέρδισα παρά πολλά από την εφετινή εμπειρία και αν μου ζητηθεί ξέρω ότι θα είμαι πιο έτοιμος και πιο έμπειρος για να βοηθήσω. Η ομάδα αξίζει παρά πολλά και θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκα και ειδικά τις αθλήτριες, με τις οποίες δεν είχα κανένα πρόβλημα και τους εύχομαι τα καλύτερα».

Γεωργία Σταγάκη: Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πάει πιο ψηλά

Με την σειρά της η παίκτρια της ομάδας, Γεωργία Σταγάκη μίλησε για τις προπονήσεις της ομάδας που ήταν σε υψηλό Ρυθμό, ενώ δήλωσε ότι του χρόνου θα πάει ακόμα καλύτερα

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΒΓΑΖΑΜΕ ΠΑΘΟΣ

«Σε μια αρκετά δύσκολη χρονιά εν όψη πανδημίας η ομάδα μας κατάφερε να παραμείνει στην Α εθνική  κατηγορία γυναικών.. Αυτό που Ξεχώρισα αυτή την ιδιαίτερη χρόνια  ήταν Το πάθος των κοριτσιών που έβγαζαν μέσα στο γήπεδο σε κάθε αγώνα σε κάθε προπόνηση ....ο στόχος μας ήταν αυτός εξ αρχής οπότε είμαι πολύ περήφανη κ χαρούμενη που τα καταφέραμε με τις συμπαίκτριες μου...θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά αν κάναμε πιο σωστές επιλογές...γιατί αυτή η ομάδα με το ήθος κ την ψυχή που έχει αξίζει να ανέβει βαθμολογικά πολύ παραπάνω».

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

«Ενόψει της νέας σεζόν είμαι σίγουρη ότι η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα έχοντας και την πείρα από φέτος. Όλες οι παίκτριες απέδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κατηγορία και σιγά σιγά η ομάδα θα καθιερωθεί στην Α' Εθνική. Είναι πολύ σημαντικό για το Ρέθυμνο να έχει εκπροσώπηση στο γυναικείο ποδόσφαιρο και πάντα θα δίνουμε παραπάνω από ότι έχουμε για να κάνουμε περήφανους και τους φιλάθλους μας αλλά και τον νόμο μας».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ