ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Roland Garros: «Λιοντάρι» ο Τσιτσιπας, υπέταξε 3-0 τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

0

Μια ψυχή... λιονταριού ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) στο «Court Philippe-Chatrier» του Παρισίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Το γεγονός πως βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ επιβεβαίωσε και το βράδυ της Τρίτης ο Ελληνας πρωταθλητής. Απέναντι στον κακό του «δαίμονα», τον Ρώσο που έχει νικήσει μόλις μια φορά στην καριέρα του, ο Τσιτσιπάς έδειξε δυναμική, ταχύτητα, συγκέντρωση και ποιότητα.

Αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή στους «4» θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στο πρώτο σετ, ο Μεντβέντεφ δεν... ήξερε από που του έρχονταν όλα αυτά τα εξαιρετικά χτυπήματα και οι άμυνες του 23χρονου αθλητή και ο Τσιτσιπάς με ένα μπρέικ νωρίς έφτασε στο 1-0 πολύ γρήγορα, σε μόλις μισή ώρα αγώνα.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα άλλαξαν. Ο 25χρονος Ρώσος μείωσε τα λάθη του -εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να συνεχίσει να κάνει τόσα πολλά- και πίεση ασφυκτικά τον Τσιτσιπά. Με τα γκέιμ στο 5-4 και το σκορ 40-15 ο Μεντβέντεφ είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1 στα σετ, αλλά ο Ελληνας αθλητής έκανε τρομερό comeback όχι μόνο έσβησε δύο σετ πόιντς, αλλά έφτασε να πάρει και το σετ στο τάι μπρέικ με 7-3.

Ενώ, στο τρίτο σετ παρά τα mind games που επιχείρησε να κάνει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο ίδιος έμεινε συγκεντρωμένος και διατηρώντας την ψυχραιμία απέναντι στον Ρώσο που αναζητούσε ένα... θαύμα, έφτασε στη νίκη πιο εύκολα από ό,τι πίστευε ακόμα και ο ίδιος.

Η δεύτερη νίκη σε 8 ματς απέναντι στον Μεντβέντεφ έστειλε τον 22χρονο πρωταθλητή στους ημιτελικούς του Γαλλικού Όπεν, όπου την Πέμπτη (10/06) θα κληθεί απέναντι στον πολύ φορμαρισμένο Αλεξάντερ Ζβέρεφ να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τροπαίου. Επίσης, ο Τσιτσιπάς πήρε «εκδίκηση» από τον Ρώσο, μετά την ήττα του με 3-0 στους «4» του Australian Open, πριν λίγους μήνες. Με τη νίκη αυτή, τέλος, θα έχει την ευκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νο4 της ATP, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού στον ημιτελικό της Πέμπτης.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ