ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έγραψε ιστορία η Σάκκαρη - Προκρίθηκε στους "8" του Roland Garros

0

Η Μαρία Σάκκαρη δεν λέει να σταματήσει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο φετινό Roland Garros. Την Δευτέρα (7/6) πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Παρίσι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα στην Open Era, που καταφέρνει να περάσει στην τελική “8αδα” ενός Major. Επίτευγμα που δεν κατάφεραν να φτάσουν στις καριέρες τους ούτε, η Λένα Δανιηλίδου, ούτε η Αγγελική Κανελλοπούλου.

Η 25χρονη Ελληνίδα “σκόρπισε” τη Νο5 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη και περυσινή φιναλίστ στο Roland Garros, Σοφία Κένιν και έστειλε απειλητικό μήνυμα τίτλου, στις εναπομείνασες αθλήτριες του ταμπλό.

Μέσα σε μόλις 68 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε με 6-1, 6-3 και στα προημιτελικά περιμένει τη νικήτρια του αγώνα της 19χρονης Πολωνής, Ίγκα Σφιόντεκ (περυσινή πρωταθλήτρια) με τη 18χρονη Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ.

Η αναμέτρηση με την Κένιν δεν χρήζει σπουδαίας ανάλυσης. Στο court υπήρχε μια τενίστρια, κι αυτή ήταν η Μαρία Σάκκαρη. Δεν θα μπορούσε να φύγει από το Suzanne Lenglen με κάτι λιγότερο από την πρόκριση.

Παίζοντας εξαιρετικό τένις και ούσα ιδιαίτερα σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πάμπολλα λάθη της αντιπάλου της και “έκλεισε” εμφατικά τον αγώνα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όπως αναφέρει το SPORT 24, κέρδισε 30/50 πόντους πίσω από το σερβίς της, αφήνοντας την Κένιν να φτάσει μόλις σε ένα break και αφού την “πλήγωσε” ανεπανόρθωτα ως receiver, την ανάγκασε να κερδίσει μόλις… τέσσερα games σε ολόκληρο τον αγώνα.

Δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ, έχοντας από την αρχή του αγώνα τον έλεγχό του και με χαρακτηριστική άνεση, πανηγύρισε τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της. Μέχρι την επόμενη.

"Έχω μείνει άφωνη, είναι ένα από τα καλύτερά μου τουρνουά. Αγαπώ το Παρίσι, περνάω υπέροχα. Δεν θέλω να φύγω σύντομα και θα δώσω τα πάντα για να μείνω μέχρι το τέλος. Απολαμβάνω το παιχνίδι μου και τις στιγμές στο court. Πήρα αυτοπεποίθηση μετά τον πρώτο αγώνα που έπαιξα πολύ καλά. Δεν με βασανίζει όταν είμαι στο γήπεδο. Ήμουν έτοιμη για μάχη σήμερα, ήρθα, έπαιξα και κέρδισα", είπε μετά το τέλος του αγώνα.

Αυτήν ήταν η 20η νίκη της Μαρίας μέσα στο 2021 και μόλις η 8η στη χωμάτινη σεζόν. Μετά τις Ζαβάτσκα, Παολίνι και Μέρτενς, η Κένιν μπήκε στη λίστα με τα “θύματα” της Sakk-Attack στο Παρίσι.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ