ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ. Μπαστάκης: «Η φιλοσοφία του Αστέρα είναι οι ακαδημίες του»

0

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν και επίσημα οι ακαδημίες του Αστέρα. Τι μέτρα έχετε λάβει για να προφυλαχθούν τα παιδιά από την διάδοση του covid-19 και αν υπάρχει κάποιο πλάνο που έχετε σκεφτεί για όλη αυτή την κατάσταση:

«Αρχικά να πω ότι η ομάδα έλαβε τα κατάλληλα μέτρα όσον αφορά στην απολύμανση, του χώρο του γηπέδου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλεύουμε σε κατάλληλες συνθήκες. Όμως δεν σταματά εκεί η προετοιμασία σε σχέση με την παροχή ασφαλείας στους αθλητές μας, καθώς για να μπορέσει ένα παιδί να συμμετέχει στις προπονήσεις των ακαδημιών μας, θα πρέπει να έχει μαζί του την ιατρική βεβαίωση, το ιατρικό ιστορικό και παράλληλα την δήλωση του γονέα όπως ακριβώς ορίζουν οι κανόνες της Γ.Γ.Α».

Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για τους προπονητές που απαρτίζουν τις ακαδημίες σας:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή να συνεργάζομαι με ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο και με τεράστια εμπειρία, με καθημερινή ενασχόληση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Πρόκειται για τον κ. Καραντάθα Παναγιώτη, τον κ. Αντωνιάδη Παναγιώτη, τον κ. Ψυχουντάκη Λευτέρη, τον κ. Μιχαηλίδη Λεωνίδα και από το γυναικείο φύλο την Πολιουδάκη Μαρία και την Δαφέρμου Ελευθερία, ενώ υπεύθυνος τερματοφυλάκων είναι ο κ. Τυπάδης Στέργιος. Όλοι οι προπονητές της ακαδημίας είναι πιστοποιημένοι προπονητές για τις αναπτυξιακές ηλικίες, με ορισμένους από αυτούς να είναι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ και οι υπόλοιποι να είναι πτυχιούχοι προπονητές UEFA».

Πόσα παιδιά απασχολεί η ακαδημία σας και τι στόχο έχετε οριοθετήσει για φέτος:

«Με μία πρώτη επαφή αυτές τις μέρες, έχουμε περίπου 250 παιδιά στην ακαδημία μας με τις εγγραφές να συνεχίζονται καθημερινά. Οπότε αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ένα συγκεκριμένο αριθμό, όμως θα μου δώσετε την ευκαιρία να πω ότι ο στόχος του Αστέρα δεν είναι να συγκεντρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό (αν και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το να μεγαλώνει η οικογένεια μας μέρα με την μέρα). Αυτό που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα είναι η καθημερινή εκπαίδευση των αθλητών μας, τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο, παρακολουθώντας παράλληλα και την πορεία στο σχολείο».

Έχετε την μεγαλύτερη ακαδημία στο Ρέθυμνο, ποια στοιχεία διαθέτεται και έχετε καταφέρει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των Ρεθυμνιωτών όσο αφορά να σας εμπιστεύονται τα παιδιά τους:

«Καταρχήν θέλω να επισημάνω ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό το να εμπιστεύεται κάποιος ότι πολυτιμότερο έχει που είναι το παιδί του στην ακαδημία σου και στα δικά σου προπονητικά χέρια. Το τι είναι αυτό το οποίο κάνει τους γονείς να μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους δεν μπορώ να το ξέρω εγώ με ασφάλεια. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σαν ακαδημία έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν δύο άξονες στην λειτουργία της ακαδημίας. Ο ένας είναι τα αγωνιστικά τμήματα όπου έχουμε παιδιά ιδιαίτερα αναπτυγμένα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να κυνηγήσουν το ποδοσφαιρικό όνειρο τους, και παράλληλα υπάρχει χώρος και αγάπη για παιδιά που έρχονται και αγαπάνε το ποδόσφαιρο, αγαπάνε τον Αστέρα, θέλουν να βρίσκονται καθημερινά στο γήπεδο να κάνουν φίλους να βελτιώνονται φυσικά αλλά χωρίς να είναι σκοπός μια ποδοσφαιρική καριέρα. Αυτά τα δύο σε συνάρτηση και με το γεγονός ότι οι προπονητές είναι όλοι πτυχιούχοι και έχουν περάσει όλοι από ένα ακαδημαϊκό δρόμο, αποτελώντας οι ίδιοι κατάλληλα πρότυπα ίσως να είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν τους γονείς να εμπιστεύονται την ακαδημία μας. Έχουμε δει πολλά παιδιά που ήταν στον Αστέρα να παίρνουν την ευκαιρία τους και να πηγαίνουν σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και στο εξωτερικό, και καμαρώνουμε παράλληλα για την επιτυχία και την εισαγωγή αρκετών από αυτούς στο Πανεπιστήμιο».

Τι έχει ο Αστέρας και τα καταφέρνει τόσο καλά στην αξιοποίηση των παιδιών:

«Σας ευχαριστώ για αυτήν την ερώτηση αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ο ξεκάθαρος διαχωρισμός των αγωνιστικών τμημάτων, η ατομική προπόνηση η οποία γίνεται σε μικρές ομάδες αθλητών (εξειδικευμένη αθλητική προπόνηση). Το προσαρμοσμένο προπονητικό πρόγραμμα στις ηλικιακές ανάγκες, ιδιαιτερότητες και παράλληλα το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν είναι μια ομάδα η οποία συνεργάζεται με μια μεγάλη ομάδα αλλά μια ομάδα που έχει συνεργασία άτυπα με όλες τις ΠΑΕ στην Ελλάδα  και διατηρεί παράλληλα άψογες σχέσεις με αρκετές ομάδες του εξωτερικού, ίσως να αποτελούν τους κυριότερους λόγους για τους οποίους βλέπουμε κάθε χρόνο παιδιά από την ακαδημία μας να διεκδικούν το όνειρο τους το οποίο περήφανοι και εμείς παρακολουθούμε κάθε μέρα. Στον ΟΦΗ προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια ο Γαϊτάνης ο Σταύρος από την ομάδα μας, ο Αποστολάκης Γιάννης, ο Χατζηπαράσχος Μάρκος, ο Θεοδοσουλάκης Γιάννης, ο Βιδιαδάκης Γιώργος και ο Κοζανίδης Πάρης. Επίσης μαζί τους είχαν βρεθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά για δικούς τους λόγους επέστρεψαν, ο Βρεττός Ηλίας και ο Κλειδής Αποστόλης, ενώ ο Πρινιανάκης Κωνσταντίνος από την ομάδα μας βρέθηκε στα γήπεδα της Γ Εθνικής και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο . Εκτός από τον ΟΦΗ έχουν προωθηθεί στον Ολυμπιακό πρόσφατα ο Χρήστος ο Γιαννούλης και στον Παναθηναϊκό ο Αποστολάκης Νίκος ,ενώ στο εξωτερικό ο Αλιαϊ Αλέκος υπέγραψε στην Αγγλική BRANDFORD F C και o Αλαγί Αζίζ στην Χοφενχάϊμ. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αντρικής ομάδας, σχεδόν το 80% το οποίο και κατέκτησε αήττητο το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΡ αποτελείται από αθλητές της ακαδημίας μας. Πάνω σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν κινούμαστε και με αυτή την φιλοσοφία θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε δράση τα επόμενα χρόνια».

Ο Αστέρας πρόσφατα άλλαξε το σήμα του και δείχνει να βαδίζει προς το μέλλον. Θα μας πείτε πως βλέπετε όλο αυτό το νέο εγχείρημα:

«Η αλλαγή του σήματος πέρα από αισθητικούς λόγους κρύβει από πίσω της και άλλα νοήματα τα οποία πρέπει να μπορεί κανείς να εντοπίσει. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια στερούμενοι χώρο και χρόνο από την οικογένεια τους βρίσκονται εκεί για εμάς ,καθώς επίσης και τα νέα μέλη που πλαισιώνουν πλέον την διοικητική ομάδα. Τόσο η διοικητική ενίσχυση όσο και η οργάνωση άλλων τομέων, όπως του τμήματος Marketing και των ΜΜΕ βοηθάει την ομάδα να αλλάξει επίπεδο και να μετατρέψουν την καθημερινότητα του Αστέρα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που χαίρεσαι να δουλεύεις. Αισθανόμαστε ως μέλη αυτής της ομάδας πιο σίγουροι, πιο αισιόδοξοι και ακόμα πιο περήφανοι με την δική τους συνεργασία».

Τέλος, τι θα λέγατε σε έναν γονιό για να τον πείσετε να έρθει στον Αστέρα, τι μπορείτε να παρέχετε στα παιδιά, και τι γνώσεις μπορείτε να τους προσφέρετε?

«Η καταλληλότερη απάντηση είναι η καθημερινή δουλειά που γίνεται με επίκεντρο τον αθλητή ως άνθρωπο, μαθητή και εν συνεχεία ως ποδοσφαιριστή, με βασική επιδίωξη πάντα το χαμόγελο των παιδιών. Αφού εξασφαλιστεί το χαμόγελο τους, υπάρχει ένα συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εκάστοτε ηλικίας μέσα από το οποίο επιδιώκουμε την σταδιακή βελτίωση των αθλητών. Τέλος μέσα από την καθημερινή επαφή με τα παιδιά προσπαθούμε αφού γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να μπορέσουμε να έχουμε δημιουργήσει κατάλληλους αθλητές, έτσι ώστε είτε να προωθηθούν στην αντρική ομάδα του Αστέρα είτε να κυνηγήσουν το όνειρο και το όραμα που μπορεί να έχει ο καθένας τους για επαγγελματική σταδιοδρομία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ