ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέο ξεκίνημα για το ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

0

Σε μία νέα εποχή μπήκε από χθες το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο ξεκίνησε την προετοιμασία του στο κλειστό γυμναστήριο Περιβολίων, ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Η σεζόν 2020-21 θα βρει την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, πραγματοποιώντας ένα νέο ξεκίνημα και βάζοντας τις βάσεις για το μέλλον. Ο μεγάλος στόχος, πλέον, είναι η ανάδειξη των νεαρών ταλέντων από τα τμήματα υποδομών, με τη δημιουργία μίας ομάδας με έφηβους και παίδες, τους οποίους θα πλαισιώσουν έμπειροι παίκτες.

Στη χθεσινή πρώτη προπόνηση έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Καλαϊτζάκης και ο Ηρακλής Μανουκαράκης, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα την ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες.

Όμως, στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση την παράσταση έκλεψε μία μεγάλη επιστροφή. Ο Ηλίας Θεοδωρίδης γυρίζει σε γνώριμα λημέρια, αποφασίζοντας να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα μας. Ο 23χρονος Ηρακλειώτης γκαρντ ήταν μέλος του Ρεθύμνου Cretan Kings την τριετία 2015-18 στην Basket League, ενώ τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κορίνθου (Β’ Εθνική) και πέρυσι στη ΧΑΝΘ (Β’ Εθνική), με μ.ο. 10 πόντους σε 19 παιχνίδια.

Παράλληλα, στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν οι Δημήτρης Τσαρουχάς, Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης, Χρήστος Μαραυγάκης, Νίκος Καραβάνης, Κυριάκος Ασουμανάκης, Σωτήρης Γκιουλέας, Μηνάς Ασμαργιαννάκης, Γιάννης Φωτάκης, Γιώργος Κούμουλος, Παναγιώτης Βαμβακάς, Κωνσταντίνος Μανετάκης, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Νίκος Λαγουδάκης, Νίκος Ζουμπουλάκης και Δημήτρης Πεδιαδίτης, με προπονητή τον Δημήτρη Μητρόπουλο και βοηθό τον Αντώνη Νταλιάνη.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS 2020-21

Τσαρουχάς

Αναγνωστάκης

Μαραυγάκης

Καραβάνης

Ασουμανάκης

Φωτάκης

Κούμουλος

Θεοδωρίδης

Λαγουδάκης

Ζουμπουλάκης

Πεδιαδίτης

Χατζηκωσνταντίνου

Μπιρλιράκης

Τερζάκης

Παντουβάκης

Βαμβακάς (Έφηβος)

Μανετάκης (Έφηβος)

Κωνσταντινίδης (Έφηβος)

Ρονάλντο (Έφηβος)

Ασμαργιαννάκης (Έφηβος)

Γκιουλέας (Παίδας)

Προπονητής: Δημήτρης Μητρόπουλος

Βοηθός Προπονητή: Αντώνης Νταλιάνης

 

Γ. Καλαϊτζάκης (Πρόεδρος Ερασιτέχνη): «Ξεκινάμε σήμερα και εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα, να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας. Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά φέτος για την ομάδα. Θέλω μονάχα να σας ευχαριστήσω όλους γιατί σε αυτό το κάλεσμα δώσατε όλοι το παρών. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την προσπάθεια που ξεκινά. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο γιατί μετά από πολλά χρόνια στα σαλόνια της Α1 επιστρέφουμε στο τοπικό. Οι καταστάσεις είναι τέτοιες που θεωρώ δικαιολογημένα οδήγησαν τον Κωστή Ζομπανάκη σε κάποιες αποφάσεις που μας στενοχώρησαν όλους και γενικά το ελληνικό μπάσκετ. Γιατί κανείς δε χάρηκε για την απουσία της ομάδας μας. Από την άλλη μεριά οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δυστυχώς τον δικαιώνουν.

Εμείς ξεκινάμε από κει που είχαμε αφήσει την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε ερασιτεχνικά μεν αλλά σε επαγγελματικά επίπεδα. Σας ευχαριστούμε όλους, τους παίκτες, τους προπονητές, τον Ηλία Θεοδωρίδη που επιστρέφει να βοηθήσει την όλη προσπάθεια. Θα παντρέψουμε την εμπειρία με τα νέα παιδιά. Ρέθυμνο είμαστε, ανοιχτούς ορίζοντες έχουμε και το που θα φτάσουμε εξαρτάται από σας. Καλή επιτυχία και όλα θα πάνε καλά. Εμείς θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μη σας λείψει τίποτα».

Δ. Μητρόπουλος (Προπονητής):  «Νομίζω ένας κύκλος έκλεισε, αλλά πάντα όταν κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας καινούριος. Είναι μία σεζόν δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάποια πράγματα και να ισορροπήσουμε μεταξύ επαγγελματισμού και ερασιτεχνισμού. Υπάρχουν κάποια παιδιά πιο έμπειρα που θα βασιστούμε σε αυτά, ώστε να τραβήξουν τα νέα παιδιά και να δώσουμε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες που δεν έχουν παίξει σε αυτές τις κατηγορίες. Είναι καιρός να ξεκινήσει το χτίσιμο από την αρχή και να απολαύσουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας τα επόμενα χρόνια».

Η. Θεοδωρίδης: «Επιστροφή σε γνώριμα μέρη. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να γυρίσω στην Κρήτη για να ασχοληθώ με τις σπουδές μου. Από κει και πέρα το Ρέθυμνο ήταν η πρώτη ομάδα που επέλεξα γιατί οι άνθρωποι του Ρεθύμνου μου παρουσίασαν ένα πλάνο το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Να ξεκινήσει από την αρχή και να βάλει γερές βάσεις. Θα βοηθήσω όσο μπορώ και από κει και πέρα ελπίζω όλα τα παιδιά να κινηθούμε επαγγελματικά, όπως είπε η διοίκηση και ο κόουτς, για να πετύχουμε κάτι καλό».

Γ. Κούμουλος: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Είμαστε ιδιαίτερα στενοχωρημένοι με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Βέβαια δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλο τον αθλητισμό, με την οικονομική κρίση και όλα αυτά που έχει επιφέρει η πανδημία. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, με την ομάδα να πλαισιώνεται από τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Γιάννη Καλαϊτζάκη, με τον οποίο έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Ήταν μία πρόκληση για μένα, με την έννοια να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε κάποια παιδιά από το εφηβικό και το παιδικό, ώστε να ενταχθούν στην ανδρική ομάδα. Σε αυτήν τη φάση που όλα είναι δύσκολα πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα. Εγώ που είμαι τόσα χρόνια εδώ το έχω αποδείξει και είναι πρόκληση για μένα να ξαναπατήσω το παρκέ και να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να κάνουν ένα βήμα παραπάνω».

Χ. Μαραυγάκης: «Θα είναι μία δύσκολη χρονιά και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όσοι ήταν μέσα στην ομάδα θεωρήσαμε υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα της. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Τώρα, παιδιά όπως εγώ και ο Γιώργος που έχουμε παίξει ξανά στο παρελθόν μας ιντριγκάρει αυτή η πρόκληση. Δεν το κάνουμε μόνο ως υποχρέωση αλλά και επειδή το θέλουμε. Ο ρόλος όλων μας είναι να βάλουμε τα παιδιά σε μία διαδικασία να σταθούν στο πρωτάθλημα και στο μέλλον αν όλα πάνε καλά και οι συνθήκες είναι κατάλληλες να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Σχετικά με τους στόχους δεν μπορώ να τους θέσω εγώ αλλά η διοίκηση. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζω στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Δ. Τσαρουχάς: «Καταρχάς με το που μου ζητήθηκε να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια δεν το σκέφτηκα καθόλου. Αμέσως έδωσα τη συγκατάθεση μου ώστε να βοηθήσω σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα φώτα δεν πρέπει να πέσουν σε μας, αλλά ούτε και ότι επανήλθαμε στην ενεργό δράση για να γίνουμε επαγγελματίες. Ο στόχος είναι τα νέα παιδιά των ακαδημιών να μπορέσουν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στο ανδρικό και να είναι εκείνοι οι πρωταγωνιστές. Αυτός είναι ο σκοπός του νέου ξεκινήματος».

Φ. Κωνσταντινίδης: «Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα. Εμάς τους νεαρούς παίκτες η αλήθεια είναι ότι μας στενοχώρησε που η ομάδα δε θα βρίσκεται πλέον στη μεγάλη κατηγορία. Όμως, είναι κάτι που έγινε και δεν αλλάζει. Αυτό βέβαια δίνει σε εμάς την ευκαιρία να προωθηθούμε από τώρα και να αποκομίσουμε εμπειρίες με τη μεγάλη ομάδα. Ο δικός μου ρόλος είναι να βοηθήσω και να εξελιχθώ μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα και μου δίνει κίνητρο για να βελτιωθώ όσο πιο πολύ μπορώ».--

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ